/ 224. stránka

  • Recept bez obrázku

    Syrová roláda

    Ementál ponoríme do horúcej vody až do zmäknutia, potom ho rozvaľkáme na doske a na alobale na hrúbku asi 3 mm.

  • Farebná roláda

    Farebná roláda

    Elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku s kypriacim práškom zmiešame a preosejeme do vyšľahanej peny. Všetko dôkladne premiešame.

  • Recept bez obrázku

    Malinovo–mandľový koláč

    Kyslú smotanu zmiešame s cukrom. Do formy na pečenie poukladáme piškóty, zvlhčíme ich sirupom, obložíme malinami a potrieme smotanovým krémom, ďalšiu vrstvu piškót uložíme krížom a postup zopakujeme.

  • Marinované jahody s octom balzamiko

    Marinované jahody s octom balzamiko

    Jahody umyjeme, prekrojíme na polovicu, ocukríme, prelejeme balzamikom a necháme 2 hodiny odstáť.

  • Recept bez obrázku

    Ovocná polievka na studeno

    Jahody preberieme a hrozno očistíme, spolu opláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do hrnca.

  • Šalát rukola s parmskou tyčinkou

    Šalát rukola s parmskou tyčinkou

    Rukolu umyjeme a zľahka osušíme, aby sme nezničili lístky. Ak sú dlhšie stonky viac ako 2 cm, tak ich zrežeme.

  • Krabie hrianky

    Krabie hrianky

    Krabie mäso nakrájame na malé kocky, pridáme brandy, majonézu, kečup, biely jogurt a tiež citrónovú šťavu, soľ a korenie.

  • Recept bez obrázku

    Lacný nepečený krémeš

    Vo vode rozmiešame Zlatý klas, vanilkový cukor, cukor a šumienku. Uvaríme puding a necháme ho vychladnúť.

  • Recept bez obrázku

    Metrový koláč z BB keksov

    Z mlieka a prášku uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame s cukrom a zmiešame s vychladnutým pudingom. Rozdelíme ho a do polovice pridáme pomleté orechy a kakao.

  • Recept bez obrázku

    Nakladané kvargle

    Všetky suroviny vrstvíme v sklenenej nádobe a zalejeme olejom.

  • Recept bez obrázku

    Nakladaná zeleninová zmes

    Všetko zomelieme, pridáme 0, 5 kg soli, PL mletého korenia a nasekanú zelenú vňať z petržlenu a zeleru.

  • Recept bez obrázku

    Cviklová čalamáda

    Kapustu, cviklu a cibuľu nakrájame a všetky suroviny premiešame a natlačíme do pohárov.

  • Recept bez obrázku

    Mandarínkový džús

    5 l vody prevaríme s cukrom. Olúpané mandarínky poriadne po častiach spolu s 0, 5 l prevarenej vody rozmixujeme.

  • Recept bez obrázku

    Tekvicový džús

    Ošúpanú, dobre umytú tekvicu bez semienok a citróny bez jadierok pokrájame na malé kúsky (najlepšie kocky), domäkka uvaríme v 2-3 l vody a necháme hodinu chladnúť.

  • Recept bez obrázku

    Mrkvovo-pomarančový džús

    V tlakovom hrnci varíme pol hodinu nakrájanú mrkvu, kôru z 2 pomarančov a jeden nakrájaný pomaranč v 1, 5 l vody s cukrom.

  • Recept bez obrázku

    Hruškový sirup

    Očistené hrušky zbavíme jadierok, umyjeme ich, pokrájame na menšie kúsky, rozdrvíme a vylisujeme. Získanú šťavu necháme odstáť, aby sa kal usadil.

  • Recept bez obrázku

    Malinový sirup

    Očistené maliny prepláchneme vodou, dáme ich do nádoby a zasypeme cukrom. Premiešame, prikryjeme čistou utierkou a necháme 2 hodiny odležať.

  • Recept bez obrázku

    Marhuľový sirup

    Umyté marhule rozpolíme, kôstky vyberieme a plody zomelieme v mäsovom mlynčeku. Získanú šťavu precedíme a odvážime. Na 1 l šťavy dáme 600–700 g kryštálového cukru.

  • Recept bez obrázku

    Ríbezľový sirup

    Ríbezle a listy spolu s vodou necháme pol hodiny variť. Potom ich vyžmýkame, pridáme 1 kg cukru a 2 PL kyseliny citrónovej, varíme ešte 10 minút a dáme do fliaš.

  • Recept bez obrázku

    Sedmokráskovo-karamelový sirup

    Sedmokráskam odtrhneme hlávky v čase, keď ich majú krásne rozvité. Zbierame najmä tie s bielymi okvetnými lístkami. 750 ml vody necháme zovrieť a prelejeme nimi v porcelánovej nádobe kvietky, zakryjeme a necháme vylúhovať do druhého...

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist