Púpavový sirup

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009

Suroviny

240 ks
1 l
1000 g
2 ks




Postup

  1. 1

    240 kvetov púpavy dáme do 1 l vody (môže byť aj trochu viac) a necháme prevariť.

  2. 2

    Potom v zakrytej nádobe dáme do chladnejšej miestnosti odstáť na 24 hodín.

  3. 3

    Na druhý deň precedíme, pridáme 1 kg cukru a na miernom ohni povaríme asi hodinu. Pred dokončením varenia pridáme šťavu z pomaranča a 2 citrónov.

  4. 4

    Nevaríme celkom nahusto, lebo pri chladnutí ešte zhustne. Uložíme do pohárov prípadne držíme v chladničke. V zime sa sirup môže dávať do čaju alebo do vody. Používa sa hlavne pri prechladnutí.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia