Jablkový sirup

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009

Suroviny

500-600 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zrelé jablká umyjeme, prekrojíme na štvrtiny, jadrovníky, stopky a okvetia odstránime a takto pripravené zomelieme na mäsovom mlynčeku alebo ich dreveným tĺčikom potlčieme v drevenom vedierku alebo v malom súdku.

  2. 2

    Potom šťavu vytlačíme lisom alebo rukou cez husté plátno, odvážime, na 1 l šťavy pridáme 500–600 g cukru, dáme do kastróla a privedieme do varu, penu zoberieme a horúcu šťavu plníme do fliaš, ktoré dobre uzavrieme.

  3. 3

    Takto pripravený sirup sterilizujeme pri teplote 100 °C asi 10 minút. Potom fľaše necháme vychladnúť v hrnci, v ktorom sme ich sterilizovali, chladné vyberieme a dobre poutierame.

Diskusia k receptu