
Jahodové daiquiri
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v...

Tiramisu mascarpone
Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).

Rukolový šalát
Rukolu umyjeme a rozložíme na väčší tanier. Obložíme ju nakrájanými rajčinami a mozzarellou.

Piyaz – fazuľový šalát
Fazuľu premyjeme a zľahka osušíme. Rajčiny nakrájame na malé kocky, jarnú cibuľku, feferónku a červenú cibuľu na malé...

Gazpacho
Všetky suroviny rozmixujeme, pridáme olej, dochutíme soľou, čiernym korením, mletou červenou paprikou a octom.

Bulharská polievka
Kyslé a sladké mlieko spolu dobre rozšľaháme, pridáme soľ, roztlačený cesnak, mleté čierne korenie a olej.

Grécka nátierka s olivami
Zo syra zlejeme vodu, opláchneme ho a zalejeme mliekom. Necháme ho niekoľko hodín odstáť, aby sa soľ...

Jahody so šľahačkou na vanilkovej omáčke
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Čokoládová ľadová terina s jablkovým pyré
Jednotlivé druhy čokolády necháme rozpustiť so smotanou v oddelených hrncoch, pričom je potrebné zachovať pomer šľahačky a čokolády (viď...

Letný šalát so suchým sektom
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

Marinované kačacie prsia so šalátom z pomaranča
Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

Tlačenka z bedlí
Plodnice bedlí rozpolíme, okoreníme, pokvapkáme hubovým extraktom, prudko z oboch strán opražíme na oleji...

Šproty so zemiakmi
Ako prvú vrstvu uložíme na dno nádoby zemiak narezaný na tenké plátky, potom pridáme cibuľu nakrájanú...

Ostrý kalmár
Vareného kalmára narežeme na hrubé rezance, zmiešame s čiernym mletým korením alebo červenou paprikou, rozotreným...

Bertin kapor v kapuste
Narezanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme natenko narezanú kapustu a dusíme do zmäknutia.

Tuniakový šalát
Šalát a papriku umyjeme a pokrájame na kúsky. Z oleja, octu a pomarančovej šťavy si...

Studený šalát z rybieho filé
Filé nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónom a necháme aspoň pol hodiny odležať. Nadrobno nakrájanú zeleninu...

Šalát s údenou rybou
Varené zemiaky, údenú rybu, uhorky a rajčiny narežeme na malé kocky, pridáme 2 kl...

Šmirkas s plátkami oravskej slaninky
Bryndzu vymiešame s paprikou, pridáme korenie, rascu a soľ.

Syrová roláda
Ementál ponoríme do horúcej vody až do zmäknutia, potom ho rozvaľkáme na doske a na alobale na hrúbku asi 3...

Farebná roláda
Elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku s kypriacim práškom zmiešame a preosejeme do vyšľahanej...

Malinovo–mandľový koláč
Kyslú smotanu zmiešame s cukrom. Do formy na pečenie poukladáme piškóty, zvlhčíme ich sirupom, obložíme malinami a potrieme smotanovým...

Marinované jahody s octom balzamiko
Jahody umyjeme, prekrojíme na polovicu, ocukríme, prelejeme balzamikom a necháme 2 hodiny odstáť.

Ovocná polievka na studeno
Jahody preberieme a hrozno očistíme, spolu opláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do hrnca....

Šalát rukola s parmskou tyčinkou
Rukolu umyjeme a zľahka osušíme, aby sme nezničili lístky. Ak sú dlhšie stonky viac ako 2 cm, ...

Krabie hrianky
Krabie mäso nakrájame na malé kocky, pridáme brandy, majonézu, kečup, biely jogurt a tiež citrónovú šťavu, ...

Lacný nepečený krémeš
Vo vode rozmiešame Zlatý klas, vanilkový cukor, cukor a šumienku. Uvaríme puding a necháme ho vychladnúť.

Metrový koláč z BB keksov
Z mlieka a prášku uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame s cukrom a zmiešame s vychladnutým pudingom. Rozdelíme ho a...

Nakladaná zeleninová zmes
Všetko zomelieme, pridáme 0, 5 kg soli, PL mletého korenia a nasekanú zelenú vňať z...

Cviklová čalamáda
Kapustu, cviklu a cibuľu nakrájame a všetky suroviny premiešame a natlačíme do pohárov.