Zdravé raňajky

Jozef Preisinger
sous chef Lancia Café, Erdödy Palace v Bratislave, 8. októbra 2009
Zdravé raňajky
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy Zobraziť celý popisPrvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

200 g
2 PL
2 PL
1 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Ovocie umyjeme, očistíme, nakrájame a uložíme na tanier. Do misiek dáme müsli, lupienky, jogurt a med. Podávame vychladené.

  2. 2

    Náš tip: Müsli – zmes cereálií a orechov – je vynálezom švajčiarskeho priekopníka prírodného lekárstva Maxa Bircher–Brennera. Ten na začiatku 20. storočia začal presadzovať müsli ako zdravú výživu pre svojich pacientov.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia