
Zapekané rezne so špargľou
Umyté a osušené kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme. V širšej panvici rozpálime olej a...

Bravčová panenka s jarnou zeleninou
Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a kaleráb na stĺpiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na...

Husacia pečeň so zelenou špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

Teľacia sviečková plnená špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku,...

Čokoládový mafin
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...

Letný ovocný dezert
Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a opatrne vmiešame do...

Čučoriedková torta
Na prípravu cesta zmiešame cukor a múku. Pridáme žĺtky a ručne zamiešame. Z bielkov vyšľaháme...

Polenta s kuriatkovým glacé
Najemno nasekanú šalotku a huby orestujeme na panvičke a podlejeme vínom, pridáme bylinky, okoreníme, ...

Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme, pričom dávame pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...

Hubovec s údeným mäsom
Žemle nakrájame na plátky a namočíme do mlieka. Aj sušené huby namočíme do mlieka, zvyšné...

Šampiňóny plnené mäsom a orechmi
Do misky dáme mleté mäso, 2 PL mletých orechov, biele korenie, soľ, PL...

Mäsová roláda s hríbmi
V miske zmiešame pomleté mäso s mliekom a polovicou postrúhaného syra. Zmes ochutíme soľou, vegetou,...

Pečený banánový dezert s orieškovou zmrzlinou
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj...

Pečená hovädzia kotleta s dusenou yukou a fazuľovou ryžou
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských...

Ružová panenka v bylinkovom fáši
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme a odkrojíme tak, aby nám zostal pekný valček, ktorý naplníme olivami. Osolíme ho a...

Zapečené papriky so sójou a vločkami
Ovsené vločky prepláchneme vriacou vodou a precedíme, rozšľaháme vajcia s mliekom a pridáme uvarené bôby, nastrúhanú...

Baraní zeleninový kebab
Baklažány očistíme, pokrájame na kocky a opražíme ich na oleji, pridáme kocky baranieho mäsa a 15 minút podusíme....

Losos na španielsky spôsob
Z očisteného, rozmrazeného a z kože stiahnutého, umytého, osušeného lososa nakrájame fi lé, 180 g na...

Rybie závitky plnené krabími tyčinkami
Krabie tyčinky orestujeme na olivovom oleji, osolíme, pridáme roztlačený cesnak a jemne podlejeme vínom. Filety opláchneme pod studenou vodou, ...

Banica
Špenát necháme rozmraziť a vytlačíme z neho vodu, bryndzu alebo syr zmiešame s vajíčkom.

Bulharská sarma
Sparené kapustné listy naklepeme, naplníme zmesou bravčového a hovädzieho mäsa, namočenej žemle, vajec, soli a korenia.

Grécky slaný koláč s baklažánom
Múku zmiešame s mäkkým maslom a vlažnou vodou, vypracujeme cesto a necháme ho asi 15 minút odležať.

Musaka z baklažánov
Umyté a olúpané baklažány nakrájame priečne alebo pozdĺžne na plátky. Potom ich osolíme, obalíme v múke a na oleji...

Stomna kebab
Mäso (buď teľacie, alebo jahňacie)nakrájame na malé kúsky, premiešame s cibuľou, petržlenovou vňaťou, saturejkou, mätou,...

Pašticada s haluškami
Suroviny na špikovanie nakrájame na rezance a rovnomerne napicháme do mäsa.

Aromatická ropušnica
Rybu očistíme, umyjeme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme PL vegety a necháme odstáť asi pol hodiny.

Grilovaný filet z pražmy so slávkami
Filety opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme, pokvapkáme limetovou a pomarančovou šťavou, posypeme natrhanou mätou a dáme do chladničky.

Pečená cvikla s morčacím mäsom
Cviklu umyjeme, trochu osolíme a s 2 strúčikmi ošúpaného cesnaku zabalíme každú zvlášť natesno do alobalu....

Spišské zemiaky
Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky, rozložíme na vymastený plech, posolíme, posypeme rascou a natrieme na ne plnku....

Sedliacke rebierko
Bravčové mäso umyjeme, narežeme na rezne, zľahka naklepeme, narežeme okrajové blany, osolíme.

Pstruh po slovensky
Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.

Pečená baranina s údenou slaninou
Baranie mäso osolíme, dáme na pekáč, pridáme masť, údenú slaninu pokrájanú na kocky, pokrájanú cibuľu, trochu...