Špikovaný diviak na šípkach

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
60-70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Chrbát z diviaka prešpikujeme slaninou a opečieme na panvici. Na cibuli opražíme koreňovú zeleninu, pridáme šípkový džem a červené víno, potom mäso a koreniny a dusíme domäkka. Mäso vyberieme a koreňovú zeleninu rozmixujeme a zahustíme hladkou múkou.
  2. Príloha 1: Biele pečivo nakrájame na kocky, namočíme v mlieku, pridáme vajíčka, koreniny a na masle opražíme sušené ovocie a mandle. Zmiešame dokopy a pridáme múku. Zrolujeme do fólie a varíme v parnom hrnci 30 minút
  3. Príloha 2: Hrušky ošúpeme a dáme uvariť do vína s ríbezľovým džúsom, klinčekmi a škoricou. Necháme marinovať 24 hodín.