Špenátový šalát so sušenými paradajkami v medovo-horčicovej zálievke

mitzyMitzy, 32 ročná žena, 15. júna 2017 18:58
Ďalšie jej recepty »

Špenátový šalát so sušenými paradajkami v medovo-horčicovej zálievkeFoto: mitzy

Šalát vynikajúcej chuti na letné večery ;)

2
porcie
25 min
príprava

Suroviny

1 bal (listy)
190 g
1 bal
10 ks
  (šťavel, saturejka)
 hrsť
Zálievka:
2 PL
1 PL
2 PL (alebo olivový za studena lisovaný)
 štipka
1-2 strúčiky
pár kvapiek

Postup prípravy

  1. 1

    Listy špenátu umyjeme a necháme stiecť vodu. Vložíme ich do misy, kam prelejeme sušené paradajky s kaparami aj s olejom. Paradajky potom povyberáme a pokrájame na štvrťky na doske a vrátime do misy. Pridáme čierne olivy nakrájané na kolieska, pokrájanú mozzarellu a nasekané čerstvé bylinky a lieskové orechy. (Mala som balenie mini mozzarella Galbani - prekrojila som na štvrťky, ak použijete celú mozzarellu nakrájajte ju na malé kúsky. Sušené paradajky som použila Franz Josef a olivy bez kôstky Giana z fľaše 140 g.)

  2. 2

    Zálievku pripravíme zmiešaním oleja, horčice, medu, prelisovaného cesnaku, štipky soli a pár kvapiek citrónu.

    Špenátový šalát so sušenými paradajkami v medovo-horčicovej zálievke - obrázok 2
  3. 3

    Šalát chutí výborne, harmonicky a sviežo a zálievka mu dá konečnú bodku. Ja som ku nemu upiekla domáce ciabatty podľa receptu od @Grenadka (kde som využila zvyšné čierne olivy.)

    Špenátový šalát so sušenými paradajkami v medovo-horčicovej zálievke - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť! :)

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist