Špenátový prívarok

Špenátový prívarok s fašírkou (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Rýchle, jednoduché a chutné jedlo :-)

4-5
porcie

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme 0,8-1 kg mastnejšie hovädzie mäso, zo 2 hrubšie krajce staršieho chleba, ktoré si namočíme do vody. Ďalej 1 veľkú cibuľu a 4-5 strúčikov cesnaku. Napokon všetko v jednej miske zmiešame - mäso, nie celkom do sucha vyžmýkaný chlieb (nech je ešte vláčny), ktorý rozdrobíme, nadrobno pokrajanú cibuľu, nastrúhaný cesnak, vajce, ml. č. papriku, čierne korenie, rascu a soľ. Ja som dala aj trocha štipľavej červenej papriky. Dobre všetko spolu premačkáme. Mäsová zmes sa nelepí, je vláčna a presne dobrá na formovanie fašírok.
  2. Následne z mäsa vyformujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke. Ja som ich zatiaľ dala takto pripravené bokom.
  3. Na prívarok potrebujeme zo 2 velké hrste špenátu, ktorý si pokrájame.
  4. V hrnci si z masla a z 3 PL múky urobíme klasicky zápražku, ktorú napokon zalejeme mliekom. Ja som dala 1L mlieka, ale to môžte dať aj od oka, keď budete vidieť ako bude prívarok pri varení hustnúť. Keď sa už jeho požadovaná hustota ustáli, pridáme soľ a varíme za občasného miešania cca 10minut...
  5. Následne pridáme špenát a spolu s ním povaríme zasa 10 minút. Potom rozštipkáme do prívarku 1 mozzarellu a varíme pár minutiek, kým sa mozzarella nerozpustí. Podľa chuti môžme dochutiť na konci troška citrónom. A prívarok je hotový :-) Čo sa týka mozzarelly, môžte ju kľudne aj vynechať.
  6. A keď bol prívarok hotový, som vysmažila fašírky celkom klasickým spôsobom :-)
  7. Podávame s chlebom, alebo nejakým pečivom. Poprípade aj so zemiakmi :-) Dobrú chuť..