Špenátový bulgur (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

Konečne som sa odhodlala! A to na experiment s bulgurom...A k môjmu údivu dopadol tak dobre, že som to musela uvariť na druhý deň zase :D Čo tam nejaká pestrosť stravy... Keď chutí, tak chutí! :D Toš možno sa aj niekomu inému taká jednoduchá panvicovka zapáči a vyskúšate ;)

1
porcia
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Začala som vlastne tým, že som si asi dve hoďky pred obedom namočila judášovo ucho... oni strašne zväčšia objem, takže netreba to preháňať :) Tak proste od oka som ich pár prskla do vody a nechala žiť vlastným životom..
  2. Potom som si prepláchla bulgur studenou vodou, prehodila do hrnca a zaliala som ho dvojnásobným objemom vriacej vody. Toto som len prikryla pokrievkou a nechala som 15 min. stáť... Stretla som aj postupy, že ho ľudia varia, alebo majú na teplých platničkách...Rozhodla som sa pre tento a bol v pohode, bulgur sa nerozdrcol na kašu, tak akurát vsal vodu, no fajný ostal :)
  3. Kým bulgur bobtnal, tak som si nakrájala a v hlbšej panvici spenila cibuľku. A tiež som si pripravila špenát - len som ho umyla, odtrhla som tvrdé stopky a hotovo :) Aha, vidíte, tiež som nakrájala teraz už judášove ušiská a očistené šampiňóny. Čo sa týka judášovho ucha tak ja osobne vyrezávam tie drevnaté zbytky z hlúbikov, ktoré na nich môžu ostať...veď nech si nedajbože zub nevylomím :D
  4. Keď bola cibuľka hotová, tak som k nej prihodila kurkumu, mletú rascu a štipku chilli (fakt štipku! kurkuma má tiež svoje grády!, už som sa velice pikantne poučila :D ). Minútku som poopekala nech to korenie krásne zavonia...
  5. Potom som pridala judášov a opekala som to na cibuľke cca 2-3 minútky...
  6. No a prišiel rad na šampiňónky...Šup tam s nimi, riadne zamiešať a restujeme restujeme... a samozrejme nevyjedáme z panvice :D
  7. No a nakoniec som tam práskla všetok špenát čo som mala...Proste kopisko, on aj tak beštia objemom klame... Ono nakoniec to bol trošku špenát s bulgurom, miesto bulguru so špenátom, ale to vôbec nevadilo :)
  8. A restovala som a miešala, kým špenát nezvädol a riadne sa nepremiešal s hubami a koreninami...celé to mohlo trvať tak 5 minút..
  9. Toto celé som podliala horúcim sójovým mliekom, riadne som premiešala a takú dobrú polovicu som nechala odpariť.... poslúžilo mi tu ako taká "omáčka" :) Zároveň som to celé samozrejme koštla (po tisíci raz, však zvedavosť :D ) a dochutila...
  10. Nakoniec som vsypala nabobtnaný bulgur a riadne premiešala aby rozložil medzi ostatné ingrediencie. Pre zjemnenie som do toho ešte šupla vegánsky syr a premiešala kým sa nerozpustil....On má takú špecificku smotanovú príchuť, a velice mi k tej kurkume zapasoval (inak normálna smotana by určite mala obdobný efekt...)
  11. No a zrazu to bolo....horúce na panvici, a ja si popod nos vravím "keď sú všetky suroviny jedlé a fantastické, hádam som to nemohla až tak strašne pokaziť". Takže šla som smelo do toho, a na druhý deň fakt muselo byť repete :D Aj keď, hlad je najlepší kuchár, tak neviem nakoľko som objektívna, lebo veru, bol riadny :D Ale výsledkom je, že bulgur som si rozhodne zamilovala!