Špargľový farm sandwich

elixir - fotkaelixir, 13. mája 2013
Špargľový farm sandwich
Foto: elixir

Jedlo mi chuťou trošku pripomína club sandwich, lenže ním nie je, vymyslela som mu teda meno farm sandwich. Je sýte, aj také občas treba. Zobraziť celý popisJedlo mi chuťou trošku pripomína club sandwich, lenže ním nie je, vymyslela som mu teda meno farm sandwich. Je sýte, aj také občas treba. :) Malý tip na rýchlu večeru, vôbec žiadna kulinárska veda.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 ks (krajce)
2 ks (plátky)
4 ks (menšie)
1 ks (biela časť)
3 ks
3 ks
 (podľa chuti)
 (alebo olej, podľa potreby)
 ČL (na špičku)
1 štipka




Postup

  1. 1

    Pripravíme si zeleninu, umyjeme, ošúpeme. Špargľu prekrojíme pozdĺžne na polovice. Šampiňóny nakrájame na plátky. Paradajky na drobné kúsky. Pór nakrájame na kolieska. Pažítku na menšie časti.

  2. 2

    Špargľu dáme variť v osolenej vode s 1 PL masla a štipkou cukru len na 5 minút. Uvarenú ešte priečne prekrojíme na polovice.

  3. 3

    Pór a šampiňóny si opražíme na masle. Šunku si takisto opražíme na masle.

  4. 4

    Vajcia rozmiešame so soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Vylejeme na rozohriatu panvicu, kde sme si pražili šunku a necháme zatuhnúť do omelety. Potom ju rozdelíme na štyri časti.

  5. 5

    Keď máme všetko hotové, vrstvíme- krajec pečiva, časť omelety, časti špargle, zmes šampiňónov a póru, ďalší krajec, časť omelety, časti špargle, kúsky paradajok, na vrch príde šunka a pokrájaná pažítka.
    Dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

angast
Pozerám na obsah ingrediencií, hýri to fantáziou , farebnosťou a parádnym designom . Keď sa však na mňa pozrieš, uvidíš , ako si lámem hlavu z ktorého konca sa to má začať jesť. Asi po jednotlivých poschodiach , lebo by mi to všetko caplo na zem.
Krásne to vyzerá a určite aj výborne chutí. Paráda.
ywett
hneď by som si prisadla, vyzerá to výborne :)
mesiar50
Dobrá zostava surovín.Sandvich je poskladaný úhľadne a finálne jedlo vypadá super.
irenaw
fajn, aj toto si dáme, toho roku tuším špargľujem podľa teba :-)
elixir
@irenaw to ma veľmi teší :) ešte určite nejaké budú, špargľa mi počas sezóny doma nemôže chýbať a rada ju skúšam upraviť všelijako :)
irenaw
dobré bolo :-) nejak nám stúpla spotreba špargle vďaka tebe ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia