Špargľový farm sandwich
Autor receptu: elixir
Jedlo mi chuťou trošku pripomína club sandwich, lenže ním nie je, vymyslela som mu teda meno farm sandwich. Je sýte, aj také občas treba. :) Malý tip na rýchlu večeru, vôbec žiadna kulinárska veda.
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si zeleninu, umyjeme, ošúpeme. Špargľu prekrojíme pozdĺžne na polovice. Šampiňóny nakrájame na plátky. Paradajky na drobné kúsky. Pór nakrájame na kolieska. Pažítku na menšie časti.
- Špargľu dáme variť v osolenej vode s 1 PL masla a štipkou cukru len na 5 minút. Uvarenú ešte priečne prekrojíme na polovice.
- Pór a šampiňóny si opražíme na masle. Šunku si takisto opražíme na masle.
- Vajcia rozmiešame so soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Vylejeme na rozohriatu panvicu, kde sme si pražili šunku a necháme zatuhnúť do omelety. Potom ju rozdelíme na štyri časti.
- Keď máme všetko hotové, vrstvíme- krajec pečiva, časť omelety, časti špargle, zmes šampiňónov a póru, ďalší krajec, časť omelety, časti špargle, kúsky paradajok, na vrch príde šunka a pokrájaná pažítka.
Dobrú chuť. :)