Španielska panvica – valencijská ryža

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu a cesnak nakrájame. Kuracie prsia, chorizo, rajčiny a farebnú papriku nakrájame na rovnako veľké kúsky. Kalamáre očistíme a nakrájame na prúžky.
  2. Vo veľkej panvici zohrejeme olej. Kúsky kuracích pŕs a krevety opečieme a vyberieme z panvice. Pridáme cibuľu, papriku, chorizo a cesnak. Všetko osmažíme a pridáme ryžu.
  3. Ryžu miešame, až kým nezačne „vŕzgať“. Podlejeme ju bielym vínom a vodou, osolíme a okoreníme. Pridáme nakrájané rajčiny a varíme asi 13 minút. Šafran pred použitím ohrejeme a pridáme ho k paelle.
  4. Nakoniec pridáme opečené kuracie prsia, krevety a kalamáre. Varíme ešte 3 minúty. Po uvarení dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.