Španielska panvica – valencijská ryža
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Cibuľu a cesnak nakrájame. Kuracie prsia, chorizo, rajčiny a farebnú papriku nakrájame na rovnako veľké kúsky. Kalamáre očistíme a nakrájame na prúžky.
- Vo veľkej panvici zohrejeme olej. Kúsky kuracích pŕs a krevety opečieme a vyberieme z panvice. Pridáme cibuľu, papriku, chorizo a cesnak. Všetko osmažíme a pridáme ryžu.
- Ryžu miešame, až kým nezačne „vŕzgať“. Podlejeme ju bielym vínom a vodou, osolíme a okoreníme. Pridáme nakrájané rajčiny a varíme asi 13 minút. Šafran pred použitím ohrejeme a pridáme ho k paelle.
- Nakoniec pridáme opečené kuracie prsia, krevety a kalamáre. Varíme ešte 3 minúty. Po uvarení dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
|