Spaghetti preliate s ragú z čerstvých kuriatok a grilovaným lososom s čerstvou bazalkou

chutimi - fotkachutimi, 11. mája 2012
Spaghetti preliate s ragú z čerstvých kuriatok a grilovaným lososom s čerstvou bazalkou
Foto: chutimi

Veľmi chutné sezónne cestoviny s nenáročnou prípravou pre tých, čo majú radi huby

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
150 g čerstvý filet
100 g čerstvé
1/2 ks
  čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyte si lososa a nakrájajte ho na 2-3 filetky (cca. 3 cm pásy na šírku). Posypte soľou a korením. Odstráňte nečistoty z kuriatok a zľahka umyte (neumývajte príliš). Nadrobno nasekajte cibuľu.

  2. 2

    Uvarte spaghetti (alebo iné cestoviny -tagliatelle, pappardelle,...) do osolenej vriacej vody al dente.

  3. 3

    Na panvici rozohrejte trochu masla (alebo olivového oleja) a orestujte kuriatka s nadrobno posekanou cibuľou. Pokiaľ máte k dispozícii jarnú cibuľku, použite tú. Ochuťte soľou, korením a mletou alebo drvenou rascou.

  4. 4

    Na druhej panvici si rozohrejte maslo alebo olivový olej a osmažte lososové filetky z oboch strán pár minút. Lososa môžete samozrejme aj grilovať, bude ešte lepší. Tento a predchádzajúce dva úkony viete s prehľadom robiť aj súčasne.

  5. 5

    Servírujte v hlbokom tanieri. Uložte cestoviny, prelejte ich kuriatkovým ragú. Na vrch uložte lososa a dozdobte nahrubo nasekanou čerstvou bazalkou.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Re marienka44: Toto som robil niekedy na jesen minuly rok. Som zo zapadu SR, cize nic vynimocne.
Re afataga: ten citron mi nesedi moc k tym hribom, no dobry napad dat citronovu koru na lososa...to vyskusam nabuduce

Pridaj komentár k receptu: