Špagety so šampiňónmi a hlivou (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Rýchly obed z chutných surovín.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Prichystáme si suroviny. Cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na polmesiačiky. Cesnak, paradajky, šampiňóny a hlivu očistíme a nakrájame na plátky.
- Dáme si variť cestoviny. Na lyžici oleja si dáme oprážať cibuľu, oprážame kým začne hnednúť.
- Potom pridáme šampiňóny s hlivou, osolíme a oprážame do hneda.
- Následne prisypeme aj cesnak a opäť oprážame.
- Pokvapkáme cca pol lyžičkou sójovej omáčky, pridáme čierne korenie a petržlenovú vňať, premiešame.
- Do panvice pridáme aj uvarené cestoviny, opäť pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme ďalšiu lyžicu sezamového oleja a dobre zamiešame.
- Dáme na tanier, posypeme vňaťou a plátkami paradajok, môžeme podávať.