Špagety so šampiňónmi a hlivou (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Rýchly obed z chutných surovín.

2-3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prichystáme si suroviny. Cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na polmesiačiky. Cesnak, paradajky, šampiňóny a hlivu očistíme a nakrájame na plátky.
  2. Dáme si variť cestoviny. Na lyžici oleja si dáme oprážať cibuľu, oprážame kým začne hnednúť.
  3. Potom pridáme šampiňóny s hlivou, osolíme a oprážame do hneda.
  4. Následne prisypeme aj cesnak a opäť oprážame.
  5. Pokvapkáme cca pol lyžičkou sójovej omáčky, pridáme čierne korenie a petržlenovú vňať, premiešame.
  6. Do panvice pridáme aj uvarené cestoviny, opäť pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme ďalšiu lyžicu sezamového oleja a dobre zamiešame.
  7. Dáme na tanier, posypeme vňaťou a plátkami paradajok, môžeme podávať.