Špagety s pečenou fetou a paradajkami fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 17. februára 2023

Veľmi chutné a vcelku rýchle jedlo z mála surovín.

3
porcie
5 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
300 g
200 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Po príchode z práce je človek väčšinou hladný ako vlk, tak si už vopred rozmyslí, ako bude postupovať, aby bolo jedlo čím skôr na stole. Ako prvé som zapla rúru na 200 °C s ventilátorom. Väčší hrniec teplej vody som postavila variť na špagety. Do pekáčika som naliala v tenkej vrstve olej, do stredu dala fetu, obložila umytými paradajkami, ktoré som trocha osolila a celé som posypala sušeným tymianom a bazalkou. Ešte zvrchu som to celé poliala olejom. Rúra sa zatiaľ vyhriala a strčila som tam nezakrytý pekáč na 25 minút.

    Špagety s pečenou fetou a paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Voda na špagety tiež zovrela, ja zvyknem cestoviny ešte v uzavretom sáčku prelomiť na okraji kuchynskej dosky a tak sa po nasypaní práve ponoria do vody. Osolím a miešam až keď voda znova začne vrieť a potom podľa potreby, len aby sa nezlepili. Nám sa dobre manipuluje práve s takou dĺžkou. Keď sú špagety hotové, scedím ich a nechám si aj trocha vody z varenia.

  3. 3

    Kým špagety odkvapkávajú v cedníku, práve sa upečie aj obsah pekáčika. Vidličkou syr rozhrniem a opatrne popučím aj paradajky. Vonia to úžasne! Prilejem trocha vody zo špagiet a keď treba, dochutím soľou. Aj keď syr je slaný, paradajky sú kyselkavé.

    Špagety s pečenou fetou a paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. Ideal
  5. 4

    Vmiešam uvarené špagety a dá sa to jesť už aj takto.

    Špagety s pečenou fetou a paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  6. 5

    No mne tam chýbalo niečo zelené (v originál recepte tam nakoniec dali čerstvú bazalku), ja som tam nastrúhala cukinu aj so šupkou.

    Špagety s pečenou fetou a paradajkami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dvorka
Jedlo vyzerá veľmi chutne. Ja mám rada "nahé" špagety, len také s maslom a syrom, k tomu čerstvá bazalka alebo malé paradajky. No tento tanier plný špagiet ma dostal. Len jedno mi nejde do hlavy. Ten syr sa tak pekne popučí vidličkou? Má peknú konzistenciu. Práve preto som si pozrela recept lebo fotka je proste úžasná a vôňu paradajok cítim až sem.
denyany
Robievam toto jedlo a je fakt rýchle a chutné. Videla som verziu aj so špenátom, najbližšie to skúsim.
denyany
@dvorka (17.2.2023 14:24)

Robievam toto jedlo a feta v teple pekne zmäkne a potom sa jednoducho rozpučí a zmieša s paradajkami. Stačí vidlička.
porky
Tento recept je už taká cestovinová klasika . Dá sa variovať na rôzne spôsoby . Ja mám najradšej jednoduchšiu verziu : feta, cherry paradajky , oregano,oliv.olej ,soľ a korenie . V studenom stave sa dá použiť ako pomazánka . Inak sa tam môže pridať napr. cesnak ,olivy , opražená slaninka ,alebo šunka . Každému podľa chuti .
kimlo
Úžasný recept, také mám rad, ale na tie rajčiny si počkám až zo zahonu, v tomto čase z obchodu nechutia…
kucharka
Toto je super dobrota.
Toto bolo prvé jedlo, čo dcéra pred rokmi uklohnila :-)). Bol to totižto hit na Tiktoku … a tak to muselo byť!
Dávno to veru nerobila, pripomeniem jej to.
Ďakujem za navnadenie.
kukulienka71
@dvorka (17.2.2023 14:24)

Ďakujem ti. Po upečení je ten syr úplne mäkučký, jemne krémový, tak len vidličkou doňho a ľahko sa premieša s paradajkami. Pridala som ešte vodu z varenia špagiet, aby to bolo omáčkovejšie.
1x dvorka
kukulienka71
@sobon (17.2.2023 16:00)

Pravdu máš, trocha slniečka v zime som nám takto pričarovala, dalo by sa povedať🙂 dúfam, že si pochutíš a ďakujem.
kukulienka71
@kimlo (17.2.2023 18:30)

Tak to bude úplne iná chuť, o tom niet pochýb, tiež sa teším na ten čas, bude paradajkové hodovanie😃 ďakujem ti.
1x kimlo
kukulienka71
@kucharka (17.2.2023 18:49)

Iste to dcéru očarilo vtedy tak ako teraz mňa😅 muselo byť aj u nás veru. Ďakujem, že si sa podelila a pozdravujem.
jerica
Kuki ; inšpirácia v ponuke, hlavne nestojím pri sporáku pol dňa. Ďakujem, spravím . P
babulicka
presne tento som hladala, vdaka zan. robievala som ich takto s mozarellou ale ta je po upeceni taka roztahana ze sa tazko naberaju ..dnes boli na obed a urcite budu este vela x




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia