Špagety

Špagety s pečenou fetou a paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Veľmi chutné a vcelku rýchle jedlo z mála surovín.

3
porcie
5 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Po príchode z práce je človek väčšinou hladný ako vlk, tak si už vopred rozmyslí, ako bude postupovať, aby bolo jedlo čím skôr na stole. Ako prvé som zapla rúru na 200 °C s ventilátorom. Väčší hrniec teplej vody som postavila variť na špagety. Do pekáčika som naliala v tenkej vrstve olej, do stredu dala fetu, obložila umytými paradajkami, ktoré som trocha osolila a celé som posypala sušeným tymianom a bazalkou. Ešte zvrchu som to celé poliala olejom. Rúra sa zatiaľ vyhriala a strčila som tam nezakrytý pekáč na 25 minút.
  2. Voda na špagety tiež zovrela, ja zvyknem cestoviny ešte v uzavretom sáčku prelomiť na okraji kuchynskej dosky a tak sa po nasypaní práve ponoria do vody. Osolím a miešam až keď voda znova začne vrieť a potom podľa potreby, len aby sa nezlepili. Nám sa dobre manipuluje práve s takou dĺžkou. Keď sú špagety hotové, scedím ich a nechám si aj trocha vody z varenia.
  3. Kým špagety odkvapkávajú v cedníku, práve sa upečie aj obsah pekáčika. Vidličkou syr rozhrniem a opatrne popučím aj paradajky. Vonia to úžasne! Prilejem trocha vody zo špagiet a keď treba, dochutím soľou. Aj keď syr je slaný, paradajky sú kyselkavé.
  4. Vmiešam uvarené špagety a dá sa to jesť už aj takto.
  5. No mne tam chýbalo niečo zelené (v originál recepte tam nakoniec dali čerstvú bazalku), ja som tam nastrúhala cukinu aj so šupkou.