Špagety s mäsovými guľkami

Autor receptu: morkapredatorka

Jeden z mojich najoblubenejšich receptov, je to veľmi jednoduché, dobré a dá sa to aj zmraziť :)

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do misky si vložíme mleté hovädzie mäso (ja kupujem v iba v mäsiarstve - tam mi ho aj pomelú), vajíčko, majoránku, rozpučený cesnak (2 strúčiky), soľ, mleté čierne korenie a pomiešame. Rukou tvarujeme guľky ktoré obalíme v hladkej múke a na panvici na oleji (stolovom) opekáme aby chytili kôrku zo všetkých strán a potom vložíme do nejakej misky.
  2. Teraz budeme pripravovať omáčku: v hlbšom hrnci speníme cibuľku na olivovom oleji a potom pridáme aj rozpučený cesnak (zvyšné dva strúčiky ale kto má rád kľudne aj viac). Keď máme cibuľku s cesnakom už zlatú pridáme na štvrťky nakrájaný pór a po chvílke restovania aj na plátky nakrájané šampiňóny, osolíme a okoreníme.
  3. Po približne 5 minútach restovania do zeleniny pridáme opečené mäsové guľky aj s výpekom ktorý nám zanechali v miske a taktiež pridáme červené víno. Prikryjeme a na miernom ohni varíme približne pol hodinu (kým mäso nezmäkne)
  4. Keď máme mäsko už mäkké, pridáme do hrnca pasírované paradajky, omáčku (ja používam tú panzani kde je maximalne par byliniek ale nič viac, ale každy môže dať čo má rád), fazuľky (nálev vylejeme) a ešte podľa chuti dokoreníme, dosolíme, pridáme oregano a chvíľu povaríme. Podávame k cestovinám a najlepšie posypané parmezánom :)