Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátom

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 6. decembra 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátomFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Placky: Šošovicu s ryžou vložíme do misky so 400 ml studenej vody, pridáme kyslú smotanu a soľ. Prikryjeme a vložíme na noc do chladničky. Nasledujúci deň rozmixujeme a v horúcom oleji vypražíme 12 placiek, ktoré hneď po vybratí z panvice zatočíme na pripravený valček a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Náplň: Cuketu a tekvicu zbavenú jadier nakrájame na tenké prúžky. Šalátové srdcia nakrájame na prúžky a pridáme šalotku nakrájanú na kolieska. Do misky dáme limetkovú šťavu, cuketu, tekvicu, šalotku, soľ, korenie a koriander. Dobre premiešame a plníme do pripravených placiek.

  3. 3

    Navrch dáme dresing, ktorý pripravíme z creme fraiche, jogurtu, soli, korenia a čerstvého koriandra.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist