Plnené huby

Smrčky plnené tvarohovou penou

Autor receptu: redakcia

45 minút
príprava

Postup

  1. Zo smrčkov jemne odstránime hlúbiky, hlavičky krátko povaríme vo vode so soľou, s korením a trochou masla. Nie dlho, aby sa nerozpadli. Necháme vychladnúť.
  2. Plnka: Tvaroh vymiešame s mascarpone, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Zmes dáme do cukrárenského vrecúška a opatrne naplníme hlavičky smrčkov.
  3. Omáčka: V hrnci roztopíme maslo, pridáme hladkú múku a asi 2–3 minúty restujeme. Pridáme studený mäsový vývar, bobkový list a muškátový oriešok. Privedieme do varu, krátko povaríme. Ochutíme madeirou, pridáme čajovú lyžičku cukru, soľ, korenie. Plnené klobúčiky vložíme do omáčky, asi dve minútky povaríme a servírujeme.
  4. DOBRÁ RADA: Vývar, ktorý dávame do zápražky z masla a múky, musí byť studený. Ak by sme pridali teplý, urobili by sa hrudky.