Smotanovo-tvarohové rolky a rožky fotorecept
Jemné a chutné rolky a rožky plnené tvarohom.
porcií
na 200 °C
Suroviny
450 g |
|
2 PL |
|
250 g |
|
250 ml |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
podľa chuti |
|
z 1/2 citróna |
|
Na obaľovanie: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do misy dáme múku, maslo, cukor, soľ, kyslú smotanu a vypracujeme cesto. Dáme ho do chladničky odpočívať na 1 a 1/2 hodiny.
-
2
Potom ho vyberieme a dáme na pomúčenú dosku.
-
3
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 - 4 mm a pokrájame radielkom na rovnaké kusy.
-
4
Plnka: Tvaroh vymiešame s cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou.
-
5
Na každý jeden kúsok cesta nanesieme tvarohovú plnku vždy od kraja. Potom zvinieme do rolky. Kraje pritlačíme.
-
6
Keď máme rolky hotové, tak si ich niekoľko stočíme do tvaru rožteka. Takže máme aj rolky aj rožteky.
-
7
Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov asi tak 20 minút. Upečené necháme chvíľu vychladnúť a potom ich obalíme v práškovom cukre.
-
8
:-)
Diskusia k receptu