Rožky z tvarohového cesta fotorecept

Foto: Luwinka
Tieto rožteky sú vhodné ku kávičke, kakau alebo aj mlieku. Sú veľmi ľahučké, mäkučké a chutia vynikajúco.
porcií
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
125 g |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
podľa potreby |
|
Na obaľovanie: | |
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Tvaroh a maslo spolu roztlačíme vidličkou.
-
2
A vymiešame dokopy.
-
3
Pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva.
-
4
Vypracujeme na hladké cesto, ktoré dáme na 45 minút do chladničky.
-
5
Potom ho vyberieme a dáme na pomúčenú dosku.
-
6
Valčekom vyvaľkáme do kruhu, ktorý posypeme kryštálovým cukrom.
-
7
A zatlačíme valčekom po vrchu, aby sa cukor dostal do cesta.
-
8
Potom kruh rozdelíme na rovnaké trojuholníky a každý jeden stáčame zo širšej strany smerom k špičke.
-
9
A máme rožtek.
-
10
Tu sú už pripravené na pečenie.
-
11
Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
12
Pečieme na 180 stupňov v rozohriatej rúre 25 minút.
-
13
Ešte horúce ich obalíme vo vanilkovom a v škoricovom cukre.
-
14
Na tanieriku.
-
15
V reze.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu