Smotanové rožteky s tvarohom a marhuľami fotorecept
Foto: olinecka
Naozajstná rýchlovka, plná prekvapenia. Toto s ľahkosťou zvládnu aj začiatočníci.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
450 g |
|
200 ml |
|
250 g |
|
štipka |
|
Plnka: | |
250 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
podľa potreby (kompót alebo čerstvé) |
|
Na obaľovanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Cesto: Do misy preosejeme múku, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky stuhnúť, aby sa lepšie s ním pracovalo.
-
3
Suroviny na plnku.
-
4
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Tvaroh, vanilinový cukor a puding zmiešame. Marhuľový kompót scedíme a pokrájame na pásiky, viď foto.
-
5
Cesto rozdelíme na päť rovnakých bochníkov, ktoré rozvaľkáme do kruhu a rozkrojíme na 6 trojuholníkov. Na každý dáme tvarohovú plnku a kúsok marhule. Zrolujeme od širšej strany smerom k špicu do tvar rožtekov.
-
6
Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme rožky. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20-25 minút do zlatista.
-
7
Po upečení rožteky za horúca obaľujeme v zmesi vanilínového a práškového cukru. Dobrú chuť.
Ďakujem za komentár aj Tebe krásny deň.
Lekvár si mohla zahustiť strúhankou alebo mletým orechami nebol by vytiekol. 12 kusov z jedného bochnika veľa. Aspoň na budúce urobíš väčšie. Pozdravujem.