Dusené bravčové mäso
Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.
Postup
- Na oleji orestujeme na drobno narezanú cibuľu, rascu. Vložíme kocky mäsa, opražíme, aby sa zatiahlo. Pridáme horčicu, potom mletú papriku. Mäso osolíme a zalejeme vodou. Okoreníme a na miernom ohni prikryté dusíme za občasného premiešania.
- Osobitne v kastróle na oleji s maslom a troškou rasce restujeme do mäkka narezanú koreňovú zeleninu, ktorú len posolíme.
- Keď je mäso takmer udusené, vlejeme hríby s nálevom namočené vopred, tiež na kocky nakrájané sterilizované uhorky a hrášok. Chvíľu dusíme. Potom dávame zeleninu a kolieska párkov.
- Zahustíme zátrepkou – múkou rozmiešanou vo vode – miešame a dovaríme. Zjemníme lyžicou masla. Dochutíme podľa potreby. Uvarené vajcia si naložíme až na porciu vtáčika na tanieri.
- Príloha bola tarhoňa alebo uvarené zemiaky.