Dusené bravčové mäso

Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.

Postup

  1. Na oleji orestujeme na drobno narezanú cibuľu, rascu. Vložíme kocky mäsa, opražíme, aby sa zatiahlo. Pridáme horčicu, potom mletú papriku. Mäso osolíme a zalejeme vodou. Okoreníme a na miernom ohni prikryté dusíme za občasného premiešania.
  2. Osobitne v kastróle na oleji s maslom a troškou rasce restujeme do mäkka narezanú koreňovú zeleninu, ktorú len posolíme.
  3. Keď je mäso takmer udusené, vlejeme hríby s nálevom namočené vopred, tiež na kocky nakrájané sterilizované uhorky a hrášok. Chvíľu dusíme. Potom dávame zeleninu a kolieska párkov.
  4. Zahustíme zátrepkou – múkou rozmiešanou vo vode – miešame a dovaríme. Zjemníme lyžicou masla. Dochutíme podľa potreby. Uvarené vajcia si naložíme až na porciu vtáčika na tanieri.
  5. Príloha bola tarhoňa alebo uvarené zemiaky.