Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne videorecept
Dokonalá kombinácia slanej chuti slaniny a sladkosti karamelizovanej cibule. Každý burger, sendvič, ale aj obyčajný krajec chleba bude chutiť ohromne, keď si naň Zobraziť celý popisDokonalá kombinácia slanej chuti slaniny a sladkosti karamelizovanej cibule. Každý burger, sendvič, ale aj obyčajný krajec chleba bude chutiť ohromne, keď si naň dáte vrstvu tejto netradičnej delikatesy.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slaninu nakrájanú na kocky alebo pásiky nasucho opečieme dochrumkava. Preložíme z panvice a prebytočný tuk scedíme.
- 2
Na troche slaninového tuku opečieme dosklovita nadrobno nakrájané cibule, ochutíme soľou a korením, pridáme cukor, ocot a všetko spolu dôkladne premiešame a necháme zhustnúť.
- 3
Do džemu pridáme vypečenú slaninu, ešte raz premiešame a servírujeme napríklad na hrianke alebo použijeme do burgerov či ako zaujímavú prílohu k syrom.
Tiež džem:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu