Slaná torta
Slaná torta

Slaná torta s tvarohovo-syrovou plnkou

Iveta Papcunová
cukrárka – inovátorka značky Tante Hannis, 18. apríla 2018
Slaná torta s tvarohovo-syrovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
75 minút
príprava

Suroviny

4 ks
4 PL
1 bal
100 g (prerastená nadrobno nakrájaná)
100 g
100 ml
Krém:
250 g
150 g
2 trojuholníčky
Navrch:
50 g
50 g
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Z vajec, múky, prášku do pečiva, oleja, zo slaniny a z nadrobno nakrájaných olív zamiešame cesto. Vylejeme ho do tortovej formy s priemerom 25 cm vystlanej papierom na pečenie.

  2. 2

    Cesto upečieme v rúre, kým nie je zapichnutá špajľa čistá. Tvaroh, mascarpone a topený syr vymiešame na krém, ktorý navrstvíme na upečené vychladnuté cesto.

  3. 3

    Vrch ozdobíme ružičkami zo sušenej šunky a salámy, kolieskami kozieho syra, drobnými rajčinami a bylinkami. Boky slanej torty pokryjeme najemno nastrúhaným syrom eidam.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia