Mäsový vývar

Silný miešaný vývar (fotorecept)

Autor receptu: civavasissi

Všade počúvam ódy na vývar z viacerých druhov mäsa, tak som dnes skúsila. Skutočne je chutný, doteraz som robila iba čisto slepačí, hovädzí...

12
porcií
20 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravila som si mäso. Mala som kosť z karé, drobky z dvoch kačíc a pridala som ešte dve kuracie stehná, lebo druhý chod bude rizoto, recept pridám zvlášť.
  2. Koreňovú zeleninu som očistila a dala do misky, zemiak som ošúpala, cibuľu, cesnak, paradajku a papriky som len umyla, pór som vybrala z mrazničky. Petržlenovú vňať aj ligurček som len umyla. Keď mám, dávam aj pár kelových či kapustových listov.
  3. Do veľkého hrnca som striedavo ukladala mäso a zeleninu s vňaťou a ligurčekom, zaliala vodou, pridala soľ a dala na najmenší plameň variť.
  4. Pravidelne som zbierala vytvorenú penu, keď sa už prestávala tvoriť asi po hodine varenia od bodu varu, pridala som celé čierne aj nové korenie a nechala som ďalej variť.
  5. Po 4 hodinách bol vývar hotový. Vypla som oheň, vybrala som zvlášť mäso aj zeleninu a vývar som precedila.
  6. Mäso som obrala od kostí, krky som nechala vcelku, zeleninu som pokrájala na malé kúsky, zaliala vývarom a pridala mrazenú zelerovú vňať.
  7. Uvarila som rezance, tentokrát z obchodu a polievka je na stole...