Mäsový vývar
Silný miešaný vývar (fotorecept)
Autor receptu: civavasissi
Všade počúvam ódy na vývar z viacerých druhov mäsa, tak som dnes skúsila. Skutočne je chutný, doteraz som robila iba čisto slepačí,
hovädzí...
12 porcií |
20 minút príprava |
240 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si mäso. Mala som kosť z karé, drobky z dvoch kačíc a pridala som ešte dve kuracie stehná, lebo druhý chod bude rizoto, recept pridám zvlášť.
- Koreňovú zeleninu som očistila a dala do misky, zemiak som ošúpala, cibuľu, cesnak, paradajku a papriky som len umyla, pór som vybrala z mrazničky. Petržlenovú vňať aj ligurček som len umyla. Keď mám, dávam aj pár kelových či kapustových listov.
- Do veľkého hrnca som striedavo ukladala mäso a zeleninu s vňaťou a ligurčekom, zaliala vodou, pridala soľ a dala na najmenší plameň variť.
- Pravidelne som zbierala vytvorenú penu, keď sa už prestávala tvoriť asi po hodine varenia od bodu varu, pridala som celé čierne aj nové korenie a nechala som ďalej variť.
- Po 4 hodinách bol vývar hotový. Vypla som oheň, vybrala som zvlášť mäso aj zeleninu a vývar som precedila.
- Mäso som obrala od kostí, krky som nechala vcelku, zeleninu som pokrájala na malé kúsky, zaliala vývarom a pridala mrazenú zelerovú vňať.
- Uvarila som rezance, tentokrát z obchodu a polievka je na stole...