Fašírka

Sekaná s vajíčkom

Autor receptu: redakcia

Mäsová zmes v sebe ukrýva vajíčka, ktoré v reze pekne „ukážu“.

40 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. 3 vajcia uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a ošúpeme.
  2. Vo väčšej mise spojíme mleté mäso, pridáme najemno nasekanú cibuľu a pretlačené strúčiky cesnaku. Pridáme jedno surové vajce a jeden žĺtok, zvyšný bielok odložíme. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, sušený majorán, ktorý ešte rozdrobíme medzi prstami a zmes dobre premiešame.
  3. Nakoniec zmes posypeme strúhankou a necháme pár minút odpočívať. Potom dôkladne premiešame s ostatnými surovinami. Zmes by sa mala dať ľahko formovať, ak sa drobí, pridáme trochu mlieka a opäť dôkladne premiešame.
  4. Papier na pečenie potrieme trochou vody a tvarujeme naň mäsový plát. Do stredu vložíme uvarené vajíčka, potom opatrne pomocou papiera na pečenie mäso zbalíme do rolády a vytvoríme hladký valček. Nakoniec povrch potrieme odloženým vyšľahaným bielkom.
  5. Sekanú preložíme na plech potretý masťou, podlejeme trochou vody a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 60 minút. Sekanú môžeme piecť aj vo forme.