Šatôčky 
	        Šatôčky z kyslej smotany dvoch chutí (fotorecept)
	        Autor receptu: olinecka
	         
	        
	        Nenáročná príprava, ktorú zvládne aj začiatočník za pár 
minút. Slivkovo-orechová plnka poteší aj náročných. 
| 		  
				  	  
				  	18-20 ks porcií  | 
				  	  
				  	35 minút príprava  | 
				  	  
				  	20-25 minút  na 190  °C  | 
Postup
- Suroviny na cesto. 
 - Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, tuk pokrájaný na menšie kúsky a kyslú smotanu. Dobre rukou vypracujeme cesto, ktoré odložíme do chladničky odležať pokiaľ pripravíme plnku. 
 - Čerstvé slivky umyjeme, necháme odkvapkať, ak použijeme slivky z kompótu, scedíme. Mleté vlašské orechy zmiešame s kryštálovým a vanilínovým cukrom a po častiach zalejeme horúcim mliekom, aby plnka nebola riedka. 
Odležané cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve polovice. 
 - Každý kus cesta rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm, pokrájame na štvorce 10x10 cm alebo podľa seba. Do stredu dáme orechovú plnku a položíme rozpolené slivky bez kôstok. Urobíme šatôčky, ktoré dáme na plech vyložený papierom na pečenie. 
 - Pripravené potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 - 25 minút do zlatista. 
 - Po upečení posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.