Šampiňónová polievka
Šampiňónový guláš (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Huby sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Dá sa z nich pripraviť všeličo. Čo tak vyskúšať guláš?
3 porcie |
10 minút príprava |
22 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
- Vložíme narezané šampiňóny a za stáleho miešania 2 minúty restujeme.
- Pridáme rascu, obe papriky, pretlak, prelisovaný cesnak, korenie a soľ. Premiešame.
- Zalejeme cca 750 ml vody a spolu s vetvičkou rozmarínu zakryté dusíme 10 minút.
- V 1 dl vody rozmiešame múku, pridáme ku gulášu a necháme na slabom plameni pomaly ešte 10 minút povariť.
- Podávame s chlebom.