Šampiňónová polievka

Šampiňónový guláš (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Huby sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Dá sa z nich pripraviť všeličo. Čo tak vyskúšať guláš?

3
porcie
10 minút
príprava
22 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
  2. Vložíme narezané šampiňóny a za stáleho miešania 2 minúty restujeme.
  3. Pridáme rascu, obe papriky, pretlak, prelisovaný cesnak, korenie a soľ. Premiešame.
  4. Zalejeme cca 750 ml vody a spolu s vetvičkou rozmarínu zakryté dusíme 10 minút.
  5. V 1 dl vody rozmiešame múku, pridáme ku gulášu a necháme na slabom plameni pomaly ešte 10 minút povariť.
  6. Podávame s chlebom.