Hubová polievka

Šampiňónová krémová polievka (fotorecept)

Autor receptu: happybunny

Túto výbornú polievočku určite odporúčam vyskúšať, je naozaj lahodná a o niečo odlišná od tých bežných najmä vďaka kokosovému mlieku. :)

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pokrájame si šampiňóny na menšie.
  2. Na drobno pokrájanú cibuľku si dáme na rozpálenú zmes oleja a masla, keď je pekne sklovitá pridáme cesnak a spolu ešte minutku opražíme.
  3. Pridáme šampiňóny, osolíme, okoreníme, posypeme kardamómom a granulovaným cesnakom. Počkáme, kým sa zredukujú vo veľkosti a dusíme asi 20 minút - prípadne si ešte povyberáme zopár sympatických kúskov, ktorými neskôr ozdobíme hotovú polievku. :)
  4. Po 20 minútach zalejeme vývarom, privedieme k varu.
  5. Pridáme kokosové mlieko.
  6. Odoberieme si asi 2/3 polievky a rozmixujeme na hladko spolu s jednou lyžicou múky (tá sa môže vynechať alebo zdvojnásobiť podľa toho ako hustú chceme mať polievku).
  7. Rozmixovanú zmes vlejeme naspäť do hrnca, privedieme pomaly k varu a povaríme 2-3 minútky za stáleho miešania. Ochutnávame a dochucujeme :) (ja som tu ešte pridala sójovú omáčku aby mala polievka trocha krajšiu farbu, ale to nie je nutné).
  8. Hotovú polievku som ešte poliala kokosovým mliekom, posypala rozdrveným medvedím cesnakom a pridala zopár šampiňónov na vrch. Dobrú chuť! :)