Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami fotorecept

eviana - fotkaeviana, 4. júna 2014
Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami (fotorecept)
Foto: eviana

Je sezóna šalátu a preto Vám ponúkam recept na šalátovú omáčku (v Trnave sa namiesto slova prívarok používa slovo omáčka) tak ako ju robieva Zobraziť celý popisJe sezóna šalátu a preto Vám ponúkam recept na šalátovú omáčku (v Trnave sa namiesto slova prívarok používa slovo omáčka) tak ako ju robieva moja maminka... ale s maličkými úpravami :)

5-6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 - 3 ks
300 g
1 ks
200 g
2 hrste
200 ml
200 ml
200 ml
2 PL
500 ml
5 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Šalát si rozoberieme na lístky a poriadne umyjeme od nečistôt a prípadných návštevníkov z chrobáčej ríše.

    Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...bokom si odložíme mladučké listy

    Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...na masle podusíme na jemno nakrájanú cibuľku a slaninku - pridala som aj kožku zo slaninky.

    Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Moja maminka do šalátovej omáčky zemiaky nedáva, ale keď som opisovala varecháčovi yogičkovi ako sa u nás robí šalátová omáčka, tak sa ma spýtal, či by tam nemohli ísť bandurky - tak som sa tejto jeho myšlienky chytila. Od maminky som si priniesla trošku maličkých nových zemiačikov, očistila som ich, tie väčšie nakrájala na polovičky, menšie nechala celé a pridala som ich na vyškvarenú slaninku a cibuľku.

    Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...pridáme za hrsť a pol nasekaného kôpru

    Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...pridáme 1 PL mletej sladkej papriky, mleté korenie

    Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...pridáme natrhané alebo nakrájané šalátové listy, osolíme a zalejeme vriacou vodou. Necháme cca 10 minút prevrieť - kým sa uvaria zemiaky.

    Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...v mlieku si rozmiešame 2 PL múky - ja používam polohrubú.

    Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...vlejeme k šalátu, za stáleho miešania necháme prejsť varom.

    Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...do vriaceho rozbijeme a vlejeme vajíčka - priamo do hrnca - ale pre istotu, aby mi tam nespadla škrupinka si vždy každé vajíčko rozbijem do malého tanierika a až potom ho vlejem do omáčky. Nemiešame a necháme cca 12-15 minút uvariť na miernom ohni.

    Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...potom pridáme odložené mladé lístky šalátu - aby v omáčke aj niečo chrumkalo :)

    Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...zmiešame si šľahačkovú smotanu s kyslou smotanou

    Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...pridáme do nej 2-3 naberačky horúcej omáčky - čím sa vyrovnajú teploty

    Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ...vlejeme do omáčky, zamiešame, necháme prebublať a odstavíme z ohňa.

    Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ...vsypeme zvyšnú polhrsť sekaného kôpru, zmiešame a máme hotovo. Po chvílke mimo ohňa možno podľa chuti pridať ocot. Ja mám túto omáčku najradšej takmer studenú :)

    Šalátovka s novými zemiakmi a stratenými vajíčkami (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

safran
na toto jedlo mám tie najhoršie spomienky a u Teba titulka vyzerá ako luxusné jedlo :-) nebudem to variť, ale za estetický dojem 5*
janger
@evianka , no prvy receptik, co som otvorila, je tvoja salatovka...A vies, ako uz dlho si planujem, ze spravim salatovu polievku? No tak to bude asi tato tvoja :-). Mam dokonca svoju urodu salatu, v kvetinacoch, haha. Sice malo ho mam, ale dokupim. A konecne spravim :-).
jozka2
tvoja polievocka je number one,nikdy som ju predtym nemala rada a dodnes neviem preco,zrejme,ze bola biela a preto do vsetkych takychto omacok pridavam troche papriky,chut to len vylepsi a aj farbu,ale salatik ani mamka nedavala, ani ja nedavam varit iba pred koncom uz skoro do hotovej len zaparit,tak ako pises aby chrumkali,no urcite vyskusam podla teba,slaninku tam mat nemusim,ale zato hodne kopru.dam vediet ako sa vydarila.
daguska
Moj otec toto jedlo zbozñoval.Ja ho nevarím,podobne ako @safran. Vyzerá vsak velmi chutne.Samé dobré suroviny.No raz nevim,preco ma dodnes neláka.
1x eviana
kecemis
Ex abundatia cordis loquitur os. Vyzera neodolatelne. Uz sa tesim, ked si budem moct nabrat x-ty tanier. Zboznujem ju. Az si myslim, ze mam nieco spolocne s otcom @daguska a @safran
yogicek
Milá @eviana
Tak takéto niečo som hádam ešte nejedol. Aspoň o tom neviem. Svojho času, ešte keď ma živili rodičia som šalát vôbec nejedol. Pripadal by som si ako zajac. Môj otec ho vypestoval vždy na metráky a bol u nás hádam aj k pareným buchtám. No vekom sa chute menia a už ho jem, tak vyskúšam Tvoj rcp. Akurát si neviem spomenúť kedy sme preberali tie zemiaky. To som musel byť asi v nejakom delíriu alebo pod vplyvom niečoho alebo niekoho, keď ja som sa pýtal či by tam mohli byť zemiaky. Ale je pravda, že už ich jedávam častejšie ako predtým. Teda ukladám a vyskúšam. Pekný deň Ti prajem.
kimlo
Mne túto polievku spomínal kamarát ktorý bol u svojho šéfa na stavbe na brigáde, po poldňovej ťažkej práci a betónovania im gazdiná dala na obed šalátovú polievku, sazmozrejme bez slaniny a vajec... nadával jak pohan... :-)
manya
toto mám rada od detstva, tiež varím trošku inak ako starká a mama, šalát pridávam až nakoniec, krátko povarím, namiesto kôpru dám cesnak( aj vňať) a zemiaky urobím zvlášť s paprikovou cibuľkou, z ľadového šalátu je chrumkavejšie;
hubata
@kimlo - hihi, ale šéf je šéf a sme ludé, aby sme aj šéfovi pomohli ...

Zaujímavé, že u nás sa nikdy nevarila, ale som sa ju naučila milovať a aj variť od svokry ktorá pochádzala z R. Soboty. Doma som ju robila s fašírkou, lebo by už po pol hodine trieskali dvierka na linke, búchali dvere z chladničky a bytom by sa niesol zúfalý výkrik:
- "čo máme jesť????"
alex37
...no @eviana , na nudu v kuchyni sa určite u teba nedá sťažovať :-) vždy vymyslíš nejakú dobrotku :-) vyzerá výborne :-)
1x manya
afataga
viem ze toto jedlo vela ludi nema rado, ale u nas to neplati, aj ked takuto upravu nepoznam, este by ma zaujimalo, ci si tie vajcia potom nasla? toto je dokonca jedine jedlo, v ktorom akceptujem aj ten moj neoblubeny kopor :-)
medulienka122
Toto som nejedla už skoro 40 rokov, odkedy som vydatá som ho robila len raz a muž mi to ofrflal, takže už bude načase mu ju spraviť :). Veď samé dobroty v nej máš !
radost
@eviana
šalátovku máme radi-už som minulý týždeň varila..tiež na slaninke..bez cibule..bez zemiakov-tie zvlášť ako príloha..šalát do uvarenej-vypnutý plyn-nakoniec..so smotanou..kôpor áno..a muž aj volské oko k tomu..
záver:nechali by sme si chutnať pri návšteve tvojho domu..:-)
a navrchu dáky hrebienok opečenej slaninky..
mužovi hned zbiehajú sa slinky..
od jari do jesene dobre sa varí..
tak nech sa ti - diovka moja-aj nadalej v kuchyni darí..
:-)
alena45
vidíš, ako krásna fotka dokáže predať jedlo inak zatracované ? Hej, v mladosti by som to nejedla, ale už pár rokov si vždy na jar robievam šalátovú polievku, len namiesto zemiakov dávam hrášok.
gabriele
nasa oblubena polievka...varim ju podobne ako ty...naucila ma ju varit manzelova mamka...a co mi zdoraznovala...cast salatu dat povarit...cast dat nakoniec pred vypnutim polievky...taky recept vraj dostala od fararovej gazdinej...slaninku nedavam...ale skusim...dobra slanina nic nemoze pokazit :)...ked bola moja svokra velmi chora...varila som jej casto tuto polievku...vravela, ze sa jej po nej vzdy polepsilo
-a este pre tych co maju problemy s histaminom...jeden z novsich vyskumov uvadza, ze salat salat brzdi uvolnovanie histaminu zo žirnych buniek...a to velmi vyrazne...
-salat je tiez vyborny pre ludi co trpia nespavostou
aroooo
šalátovú polievku či omáčku sme mali servírovanú doma ako deti, chuťovo nebola zlá, len som sa nemohla pozerať do taniera, lebo šalát sa ťahal ako s....... a to ma odrádzalo, možno keby sa pokrájal alebo ako píšu dal až nakoniec...., mala by som vyskúšať, preto ukladám
katka78
Nepoznám, nejedla som, vidím prvýkrát. Na pohľad mi pripomína kulajdu, ktorú ale tiež poznám len z obrázkov..:-) Načim napraviť. Ukladám a vyskúšam.
srnkas
Mamina slaninu do nej nedavala, ale salatovku mam velmi rada,dakujem ze si mi ju pripomenula, urobitla si to krasne! Aj postup sa mi velmi paci a ukladam si ju.
mariamka
pekne komentare, musim povedat :),, take aj take, jeden pozna, jeden nie, znasa, neznasa, tak ci onak,, ja ju varim v sezone pravidelne dokonca na vyziadanie, je to len o chuti a zvyku,, @evianka mas moje sympatie, takto vytunenu som este nerobila, ale vyskusam a dam vediet, vysledok vidim velmi pozitivne :)
fi0na
jeeej vechtovka :) zboznujem ju :) robim ako ty len bez slaninky, zajtra ju idem varit tak vyskusam s nou :)
eviana
Moji milí priatelia varechoví, úprimne ma prekvapilo množstvo a rozmanitosť komentárov, s malou dušičkou som sem tento recept vkladala a naozaj ma teší, že Vás zaujal tento recept.
@safran , viem o čom hovoríš, asi do svojich 20 rokov by som toto jedlo do úst nedala... až keď som "vyletela" z rodného hniezda prišla som na chuť maminkinej kuchyni (chýbala mi :)) Ja to tak mám s krúpkami, kakavkom a mliečnou polievkou... ešte tak nebolo, žeby som dala do úst :)
@janger , Janielka, toto skôr omáčka ako polievka... je naozaj hustá a s čerstvým chlebíkom je to plnohodnotné jedlo... budem rada ak podľa môjho receptu skúsiš... z Tvojej kvetináčovej úrody ;) Ja mám hrantíkovú bazalku a tak sa z nej vytešujem ako z celého bazakového pola :)
@jozka2 , maminka vždy do omáčok (prívarkov) pridáva trošku papričky, aby jedlo nebolo tak farebne mdlé. Aj tá slaninka v ňom má svoju úlohu, alebo kúsok údenej šunky na malinkaté kúsočky, ale dá to omáčke ďaľší rozmer :)
@daguska , veľa ľuďom vadia v šalátovke tie "vechte" - kamoška tomu dokonca hovorí vechťová omáčka... koľko ľudí toľko chutí... u nás to zasa chlapi odmietajú jesť... tí moji kvôli kôpru :)
@kecemis , nullus est locus domestica sede iucundior :) Je to jeden z receptov, ktoré ma naučila maminka a nedám na ne dopustiť. Tiež ju zbožňujem... budem rada ak podľa tohto receptu vyskúšaš a ešte radšej ak Ti bude chutiť. Ďakujem :)
@yogicek , budem rada ak vyskúšaš... opatrne, bo spomienky sú potvory a tých šalátových máš - zdá sa naozaj veľa :) Nabudúce Ti dám zopár kontrolných otázok, aby som vedela v akom rozpoložení sa nachádzaš... najmä ak sa budeš na bandurky pýtať :)))
@kimlo , no to si viem živo predstaviť, manuálne pracujúcim chlapom k tejto omáčke minimálne dve nožičky klobásy či riadny plát iného výživného kusu mäsa prihodiť a pol pecňa chleba na hlavu, aby sa zasýtili :) Vo forme polievky bez slaniny a bez vajec by som asi aj ja nadávala ako kočiš :)
@manya , vďaka za milý komentár a návod ako posunúť šalátovku do ďalšieho levelu, veru niekedy podľa Teba skúsim... s cibulovo-paprikovými zemiakmi to musí byť fajné :)
@hubata , si presne opisala situaciu, ktora by nastala u nás, keby som ju tým mojim doma ponúkla bez kusa mäsa :)
@alex37 , ďakujem za slová uznania drahá... u nás skôr opačný problém, stále mi niekto brble, že vymýšlam až moc :)))

elysa
@evianka nezostali Ti za misku? môj ju miluje a ja som ju ešte nevarila, no ale aspoň mám recept, ktorý vyzerá fajnovo....
micanela
super, v skole to vzdy chutilo ako vyvareny vechet - ale doma je to o niecom inom :-)
eviana
@afataga , vidíš... to mi ani nenapadlo poňať toto jedlo ak spoločenskú hru - hľadanie vajec, super nápad :) Teší ma, že patríš k milovníkom tohto jedla, bez kôpru by to nebolo veru ono :)
@medulienka122 , no veru po toľkých rokoch by sa repete zišlo, pravdepodobne už Tvoj drahý zabudol a možno mu tentokrát zachutí... doporučujem pre istotu priložiť aj kus nejakého mäska :) Budem rada ak vyskúšaš, ďakujem za milé slová :)
@radost drahá, potešilo by ma veľmi ponúknuť Vám z môjho jedla, aj hrebienok slaninky aj volské oko by som prihodila vďačne :) Ďakujem za usmievavé slová, potešila si ma zas a znova :)
@alena45 , vo forme polievky rada skúsim podľa Teba s hráškom, vďaka za tip :)
@gabriele , ako polievku som to síce ešte nejedla, ale verím tomu - aj vďaka skvelým účinkom šalátu, o ktorých píšeš - že Tvojej svokre chutila a dobre jej robila. Budem rada ak vyskúšaš podľa tohto receptu aj so slaninkou, tá tomu dá fajné grády... budem sa tešiť na tvoje dojmy, ďakujem :)
@aroooo , presne pre toto som šalát kedysi ani ja nechcela jedávať... preto som to poriešila cca pol na pol... s tými mladými chrumkavcami. Ale už mi napadlo aj to, aké by to bolo celé to do krémova rozmixovať... hm, za pokus stojí :)
@katka78 , ak máš rada omáčky (prívarky) tak treba vyskúšať... budem rada ak zachutí a viem, že v každom prípade ak skúsiš dáš vedieť svoje dojmy... teším sa :)
@srnkas , ďakujem za Tvoje milé slová, potešila si ma :)
elixir
Ja mám šalátovú veľmi rada, poznám podobnú, trošku jednoduchšiu a listy ta idú do polievky až nakoniec. Táto je iste tiež vynikajúca. :)
marianne
@eviana u nas sa vola, ze vechťova,bratia ju tak pomenovali:-) ja s mamou sme ju milovali,ale chalani neznasali...ale patri medzi moje top. Su dve z polievok,ktore robi mama bezkonkurencne a toto je jedna z nich a z Tvojej by som si dala teda povedat...vyzera vyborne.Si ma tak nastartovala,ze salat uz mam pekny na zahradke,pojdem naskubat:-)
eviana
@elixir , ďakujem za Tvoj milý komentár, som rada, že tiež šálatovú môžeš :)
@marianne , teším sa, že som Ťa fajne šalátovo nakopla... ďakujem za usmievavý komentár :)
havino
fíha, aké luxusné vechte, no áno, tak to môj otec volal, vechte a ja vedela o čo kráči a hotovo, dovi dopo, zjedzte si a radšej som si natrela chlieb s maslom, minulosť, no nech 14 rokov som mala, včul v staršom veku mladistvom, ani neviem kedy, začala som vechte variť sama a veru, že aj polovička aj ja si pochutíme, nuž len mi tak jednoducho, bešamel, zapariť šalát nech chrume čosi a dochutiť, ocot, cukor, kôpor, volské oko, alebo kus opečenej domácej, alebo aj to aj ono, zemiaky k tomu a zaľahnúť na chvíľu, lebo z tanierov skoro preteká, tak ju máme radi, ide byť čas šalátový u nás, hriadky vysadené, takže príde tvoj prívarok na radu, pekný recept @evka , pekný fotopostup
1x radost
radost
@havinkoooo
vdaka za krásne slovné spojenie..:
=včul v staršom veku mladistvom..=
budem používať..aj bez dovolenia..
moc sa mi to "popačuje"..:-)
tiginko
nuž prepáčte naozaj, ja som asi ešte veľmi mladá, lebo na "vechte" som ešte nedozrela...ale to ani na huspeninu a tlačenku... ja viem, môžem len ľutovať, že som zrejme (naveky) prišla o pár dobrôt, a závidím všetkým, ktorí si ich môžu a vedia vychutnať
radost
@tiginko
nevar vechte..uvar si omáčku dľa chuti a vlož rukami natrhané listy šalátu..nevar..sparí sa "nachrumkavo"..ľadový šalát je fajn..môj muž požaduje veľa šalátu-až stojí lyžica..a nakoniec vždy aj tak zostane čistá omáčka..nože skús..žabky majú zelené rady..:-)
tiginko
dobre teda, ja som náchylná veriť dôveryhodným ľuďom @rados ť. Namôjdušu vyskúšam. A dám vedieť :-)
janger
@evianka , aj ked je husta, tym lepsie...Omacky az tak nevarievam, my to budeme mat ako polievku :-). Casto robime huste polievky. Take, aby lyzica v nich az stala. Uz si na nu chutim :-).
eviana
@havino , ja túto omáčku mám najradšej takmer studenú ako osvieženie v horúcich dňoch :) A tiež som ju kedysi nejedla, až teraz v staršom veku mladistvom - ako Ty píšeš - som jej prišla úplne na chuť :) Ďakujem za slová uznania :)
eviana
@tiginko , už som dumala aj spraviť ju ako krémovú - ako verziu pre tých, ktorým by síce chutilo, ale vadia vechte... Skús tak... prípadne odlož pár lístkov a skúšobne ich tam hoď. Ono to je naozaj veľmi chutné a ako píše @gabriele aj zdraviuprospešné :) Budem sa tešiť na Tvoje experimenty šalátového charakteru :)
eviana
@janger , Janielka, tak potom bude táto omáčkoidná šalátovka pre Vás to pravé polievkové :) Inak aj ja milujem polievky, v ktorých stojí lyžica... sa na víkend chystám na ďalšiu podľa Teba :) dám vedieť :)
izabella929
@eviana...toto som nevedela, že aj tu je skvelé šalátové jedlo...) ušlo mi to pozornosti...fajnotka nad fajnotky a hodnotím iba ako ,,,vynikajúce,,,.-)
havino
tu sa nedá ísť spať pri vás, jako? ked vám svoje nepoviem? @ radost bez dovolenia dovoľujem používať, ved je to tak, ani mladá, ani stará :-)
@ žabka, ani ja tlačenku, ani huspeninu, nevieme čo je dobré, nuž ale šalát vyskúšaj, na drobno v rukách natrhaj, na drobno teda, zmäkne, nemá sa nožom krájať a a nebudeš ani vedieť, že vechte máš
@ eviana mama, otec to na studeno, otec aj na raňajky mával a mne to dole krkom nešlo a teraz aký zlom, v staršom veku mladistvom??? keby som mala svoj šalát, zajtra ju varím
janger
@havino , no predsa si skor mlada, ako stara, no nie ;-)? Ved styridsiatnici su taki 'starsi mladi' a my po patdesiatke sme 'mladi starsi'...
eviana
@havino , Táni moja... nedráždi, bo zajtra osedlám metlu a priveziem Ti čerstvú zásielku šalátu z juhozápadu - od mojej maminky zo záhradky ;)
mijaita
@eviana je zajimave, jak je salatova polevka (je jich tu vic receptu) na Slovensku oblibena. V Cechach neznam nikoho, kdo by ji varil. Ale moje mama delavala salat s kyselym mlekem a to jsem mela rada a obcas si to i udelam, kdyz mi zbyde treba jogurt nebo kysana smetana. Tvoje polevka je ale perfektni a nic mi nebrani ji uvarit z jarniho, hlavkoveho zeli (kapusty). Mam podobny recept, tak jsi mi ho vlastne pripomnela.
Bavim se mnozstvim komentaru, to by me ani ve snu nenapadlo ze jich tolik "schytas" :-) Hezky recept, na lupeni nezalezi !
svedka
Toto vyborne jedlo mi veru chyba,Tvoj vylepseny recept mi smakuje :)))
janger
No tak, @evianka , Evulka, tu som :-). Pomaskrtili sme si na tvojej omacke- nasej polievocke :-). Bola vyborna. Moji chlapi si velmi pochvalovali, samozrejme i ja. Pretoze som sa trosku bala tych vechtikov, ako sa tu spomina, dala som salat az nakoniec, takze uz az ked bola v tom smotana. A potom uz len prevriet. A este uplne nakoniec tie prostredne, najchrumkavejsie listky. Salat bol chrumkavy, teda aspon jeho velka cast. Pretoze som mala este pokrajany kusok papriky, tak som dala aj tu este na polievku. Aj tak trosku na ozdobu, aby sa ti fotka pacila :-))).... A muz este hovori, ze tusim by mu aj horcica do toho pasovala. Tak si pridal malu lyzicku. A musim povedat, ze aj s horcicou to moc chutilo. Dakujem ti za pekny receptik, vsetkym len odporucam. Nebojte sa vechtikov ;-). Ahojcek a dakujem...


eviana
@mijaita , ďakujem za milý komentár...veru aj mňa prekvapilo a potešio to množstvo komentárov k tejto na prvý pohľad nie najvábnejšej omáčke :) Teší ma, že som Ťa inšpirovala... s mladou kapustičkou to môže byť tiež fajne... vidíš... si mi nasadila chrobáka do hlavy teraz :)
@svedka , bolo by mi potešením navariť ho pre Teba a Tvojho drobčeka... ďakujem za milé slová :)
eviana
@janger , Janielka milá, nádhernú polievočku si navarila a obrovskú radosť mi spravila správou, že Vám chutilo, ďakujem Ti za to veľmi a pozdravujem Tvojich chlapov... a chválim nápad Tvojho muža s horčicou... zvyknem do fazuľovej polievky pridávať trošku horčice a medu, dá jej to skvelý "říz" ... veru nabudúce opáčim aj do šalátovky. Ešte raz srdečne ďakujem, že si sa podelila s Vašimi dojmami z môjho receptu ♥
mesiar50
Salatovu omacku som este nejedol.Tvoja vyzera velmi super a zaujimavo.Recept je uz v Kk.Dakujem ti Evicka.
salinka
Fíha @evianka , ty si ale zožala úspechu s tvojou šalátovkou!!! Varievam šalátovú polievku trošku ináč, bez slaninky a vajec, ale nie som tá gazdiná, o ktorej píše @kimlo :-)))))
Pripraviť to ako omáčku ma namôjveru ešte nenapadlo:-) Robíš chúťky!
mariamka
@eviana je fantasticka, uplne ina, nez moj zauzivany postup,, mala som sprvu pochyby, smazit slaninu, cibulu, zemiaky, salat??, ale drzala som sa tvojho receptu a vyplatilo sa, nedala som kyslu smotanu iba sladku s plnotucnym mlieckom a hadam mi odpustis, kopor az na zaver a symbolicky strucik cesnaku, mozem naozaj len doporucit, ozaj, vajko som robila zvlast, na hnilicku, nelubia to moji lovit :))

marianne
@evi vcera som ju spravila,varila som ju skoro v noci,lebo o pol osmej vecer som sa len zo zahrady so salatom dovliekla,takze fotka uz bola nad moje sily,mozno dnes.... mam nestihacky,ale bola FANTASTICKA!!!!! okolo polnoci som si na nej posusnavala...vajec som ubrala,ale na chute je to neubralo a namiesto smotany som dala zakysanku...DAKUJEM:-)
katka78
Milá @eviana , nemýlila si sa, už ma asi poznáš :-) Konštatujem, že tvoja šalátovka je výborná! Z detstva ju nepoznám, u nás sa nevarila a ak sme ju náhodou mali v škole, našťastie si to nepamätám, takže som do tohoto (pre mňa) experimentu vstupovala nezaťažená predsudkami. Omáčka je vynikajúca, o chvíľu si dám dupľu :-)
Aj stratené vajcia som robila prvýkrát, podľa receptu od @evusik , len som ich neustriehla, tak žĺtok nemám tekutý, ale veď aj tak dobre.. Ďakujem pekne za recept, chutilo nám veľmi :-)


eviana
@salinecka , budem rada ak vyskúšaš aj takúto hustejšiu, sýtejšiu omáčkoidnú šalátovku, ďakujem :)
@mariamka , Tvoja šalátovka vyzerá prudko jedlo, som rada, že Vám chutila, si mi teraz ňou riadne chute narobila... ďakujem Ti za spätnú väzbu :)
@marianne , teší ma, že si si pochutila, ďakujem za skvelú správu, super si si ju upravila podla svojej chuti... potešila si ma :)
@katka78 , mám radosť, že som sa Ti trafila do chute, krásne si ju spravila, vyzerá veľmi lákavo a ten plátok slaninky jej dal korunu ;)
Ja zvyknem vajíčka hádzať rovno do omáčky, ale Ty si si skvelo poradila ;) Ďakujem, že si sa podelila so svojimi dojmami z tohto jedla :)
katka78
Veru nabudúce aj ja skúsim tie vajíčka rovno do omáčky, ale robila som ich teraz prvýkrát a bála som sa, že ju nimi nejako pokazím. Istota je istota :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia