Ryžový nákyp

Ryžový nákyp s tvarohom a ovocím

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou studenou vodou. Do hrnca dáme variť mlieko so štipkou soli a maslom. Do vriaceho mlieka vsypeme ryžu a na veľmi miernom ohni uvaríme do polomäkka.
  2. Žĺtky vyšľaháme s 50 g kryštálového cukru dopenista. Do uvarenej ryže vmiešame žĺtkovú penu. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a ovocím.
  3. Zapekacie misky vymastíme maslom a naplníme do jednej tretiny ryžou, potom pridáme tvarohovú plnku, doplníme ryžou a zapekáme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút.
  4. Z bielkov vyšľaháme spolu s 50 g kryštálového a citrónovou šťavou sneh. Po 15 minútach pečenia ju navrstvíme na nákyp a dopekáme ešte 15 minút. Po upečení podávame teplé. Ozdobíme čerstvým ovocím. Nákyp môžete servírovať poliaty domácim ríbezľovým alebo malinovým sirupom.