Ryžové rezance s tofu

Ryžové rezance s údeným tofu

Autor receptu: redakcia

Čo to vlastne mám na tanieri? S koľkými kalóriami? Odkiaľ pochádzajú suroviny? Pripravili ste mi to zdravými technológiami? Dnešný hosť sa zaujíma nielen o chuť svojho taniera, ale aj o jeho zloženie. Čoraz častejšie chápe jedlo ako prostriedok, ktorým ovplyvňuje svoje zdravie. Môže sa stať liekom, ktorý rovnováhu tela vychýli na tú dobrú stranu.

4
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Pesto: Čerstvú petržlenovú vňať, rukolu a špenát dôkladne umyjeme. Vložíme do stolového mixéra, pridáme cesnak, olivový olej, soľ, korenie a vlašské orechy. Vymixujeme do hladkej hustej zmesi.
  2. Ryžové rezance varíme v osolenej vode 8 minút. Údené tofu pokrájame na kocky a opečieme na panvici s olivovým olejom.
  3. Rezance scedíme, primiešame pár lyžíc pesta a nakoniec pridáme opečené tofu.