Ryžové rezance s arašidovou omáčkou, ktoré v lete chutia komikovi Lukášovi Jurkovi videorecept
Herec a improvizátor v TV Varecha navaril svoje obľúbené letné jedlo. Pozrite si veselý videorecept plný zábavného varenia.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
¼ ks |
|
1 ks malá |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
15 g |
|
3 PL |
|
4 PL |
|
1 plechovka |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ošúpanú cibuľu a zázvor nakrájame nadrobno. Očistenú mrkvu nakrájame na tenšie plátky alebo rezančeky. Červenú kapustu nakrájame na rezance.
- 2
Vo woku rozohrejeme olej, jemne na ňom opražíme cibuľu, pridáme zázvor, opražíme. Pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, orestujeme. Zmes osolíme, podlejeme troškou vody, zakryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia.
- 3
Potom pridáme mrkvu a červenú kapustu, podusíme. Po zmäknutí pridáme sójovú omáčku, kokosové mlieko a arašidové maslo. Všetko spolu premiešame, dosolíme a okoreníme.
- 4
Podávame s ryžovými rezancami, ktoré sme povarili v osolenej vode približne 3 minúty.
Tiež ryžové rezance:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu