Ryžové rezance
Ryžové rezance

Ryžové rezance s arašidovou omáčkou, ktoré v lete chutia komikovi Lukášovi Jurkovi videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 9. júla 2022

Herec a improvizátor v TV Varecha navaril svoje obľúbené letné jedlo. Pozrite si veselý videorecept plný zábavného varenia.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Videopostup

Suroviny

¼ ks
1 ks malá
2 ks
1 ks
15 g
3 PL
4 PL
1 plechovka
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ošúpanú cibuľu a zázvor nakrájame nadrobno. Očistenú mrkvu nakrájame na tenšie plátky alebo rezančeky. Červenú kapustu nakrájame na rezance.

  2. 2

    Vo woku rozohrejeme olej, jemne na ňom opražíme cibuľu, pridáme zázvor, opražíme. Pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, orestujeme. Zmes osolíme, podlejeme troškou vody, zakryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia.

  3. 3

    Potom pridáme mrkvu a červenú kapustu, podusíme. Po zmäknutí pridáme sójovú omáčku, kokosové mlieko a arašidové maslo. Všetko spolu premiešame, dosolíme a okoreníme.

  4. 4

    Podávame s ryžovými rezancami, ktoré sme povarili v osolenej vode približne 3 minúty.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha