Ryžové rezance

Ryžové rezance s arašidovou omáčkou, ktoré v lete chutia komikovi Lukášovi Jurkovi (videorecept)

Autor receptu: sons

Herec a improvizátor v TV Varecha navaril svoje obľúbené letné jedlo. Pozrite si veselý videorecept plný zábavného varenia.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ošúpanú cibuľu a zázvor nakrájame nadrobno. Očistenú mrkvu nakrájame na tenšie plátky alebo rezančeky. Červenú kapustu nakrájame na rezance.
  2. Vo woku rozohrejeme olej, jemne na ňom opražíme cibuľu, pridáme zázvor, opražíme. Pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, orestujeme. Zmes osolíme, podlejeme troškou vody, zakryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia.
  3. Potom pridáme mrkvu a červenú kapustu, podusíme. Po zmäknutí pridáme sójovú omáčku, kokosové mlieko a arašidové maslo. Všetko spolu premiešame, dosolíme a okoreníme.
  4. Podávame s ryžovými rezancami, ktoré sme povarili v osolenej vode približne 3 minúty.