Ryžové rezance
Ryžové rezance s arašidovou omáčkou, ktoré v lete chutia komikovi Lukášovi Jurkovi (videorecept)
Autor receptu: sons
Herec a improvizátor v TV Varecha navaril svoje obľúbené letné jedlo. Pozrite si veselý videorecept plný zábavného varenia.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ošúpanú cibuľu a zázvor nakrájame nadrobno. Očistenú mrkvu nakrájame na tenšie plátky alebo rezančeky. Červenú kapustu nakrájame na rezance.
- Vo woku rozohrejeme olej, jemne na ňom opražíme cibuľu, pridáme zázvor, opražíme. Pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, orestujeme. Zmes osolíme, podlejeme troškou vody, zakryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia.
- Potom pridáme mrkvu a červenú kapustu, podusíme. Po zmäknutí pridáme sójovú omáčku, kokosové mlieko a arašidové maslo. Všetko spolu premiešame, dosolíme a okoreníme.
- Podávame s ryžovými rezancami, ktoré sme povarili v osolenej vode približne 3 minúty.