Ryža

Ryža s baklažánom

Autor receptu: ryzasos

Ponorte sa do stredomorských chutí s touto ryžou s baklažánom, jednoduchým receptom plným čerstvých surovín, ktoré dodajú farbu a živiny.* Baklažán spolu s inou zeleninou, ako je cibuľa, paradajka a mrkva, obohacujú toto jedlo o širokú škálu vitamínov a antioxidantov. Navyše, začlenenie korenín, ako je oregano a rasca, mu dodáva jedinečný a aromatický nádych, ideálny pre tých, ktorí hľadajú lahodnú a zdravú variantu.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vo veľkej panvici zohrejte lyžicu extra panenského olivového oleja na strednom ohni. Pridajte nasekaný cesnak a cibuľu nakrájanú na drobno, aby ste dosiahli jemnú a jednotnú štruktúru omáčky. Nechajte ich jemne restovať, aby uvoľnili všetku arómu.
  2. Pridajte strúhanú mrkvu, dobre premiešajte, aby ste získali omáčku so sladkými odtieňmi, ktoré budú integrované do konečnej chuti ryže.
  3. Pridajte baklažán nakrájaný na malé kocky a premiešajte, aby sa spojil s omáčkou, nechajte niekoľko minút povariť, aby mierne zmäkol a absorboval chuť cesnaku a cibule. Potom pridajte paradajkový pretlak a dobre premiešajte.
  4. Pridajte papriku a zmiešajte so zvyškom ingrediencií. Potom pridajte poriadnu dávku bieleho vína, aby ste získali nádych vyváženej kyslosti. Ochuťte rascou a čiernym korením a pár minút povarte, aby sa chute úplne prepojili a zvýraznila sa chuť paradajok a baklažánu.
  5. Pridajte 300 g ryže SOS Classic a dobre premiešajte.
  6. Potom pridajte 650 ml horúcej vody alebo zeleninového vývaru, aby sa chuť ešte viac zvýraznila. Premiešajte a priveďte do varu. Pridajte štipku soli a varte na miernom ohni 11-13 minút, kým sa ryža neuvarí a neabsorbuje väčšinu tekutiny.
  7. Kým sa ryža varí, nakrájajte si niekoľko plátkov baklažánu, obaľte ich v pomletých ovsených vločkách, aby mali chrumkavý nádych, a opečte ich na panvici s trochou oleja do zlatista.
  8. Táto chrumkavá textúra dodá konečnému jedlu kontrast. Vyprážané plátky si nechajte na ozdobenie na konci, čím získate vizuálnu príťažlivosť a extra textúru.
  9. Keď je ryža hotová, nechajte ju pár minút odpočívať mimo tepla, aby sa chute ustálili a štruktúra stabilizovala. Na servírovanie položte opečené plátky baklažánu na ryžu, pridajte čerstvé cherry paradajky a štipku oregana, aby ste získali konečný nádych sviežosti a farby.