Ryža
	        Ryža s baklažánom
	        Autor receptu: ryzasos
	         
	        
	        Ponorte sa do stredomorských chutí s touto ryžou s baklažánom, jednoduchým receptom plným čerstvých surovín, ktoré 
dodajú farbu a živiny.* Baklažán spolu s inou zeleninou, ako je cibuľa, paradajka a mrkva, obohacujú toto jedlo o širokú škálu 
vitamínov a antioxidantov. Navyše, začlenenie korenín, ako je oregano a rasca, mu dodáva jedinečný a aromatický nádych, 
ideálny pre tých, ktorí hľadajú lahodnú a zdravú variantu.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Vo veľkej panvici zohrejte lyžicu extra panenského olivového oleja na strednom ohni. Pridajte nasekaný cesnak a cibuľu nakrájanú na drobno, aby ste dosiahli jemnú a jednotnú štruktúru omáčky. Nechajte ich jemne restovať, aby uvoľnili všetku arómu.
 - Pridajte strúhanú mrkvu, dobre premiešajte, aby ste získali omáčku so sladkými odtieňmi, ktoré budú integrované do konečnej chuti ryže.
 - Pridajte baklažán nakrájaný na malé kocky a premiešajte, aby sa spojil s omáčkou, nechajte niekoľko minút povariť, aby mierne zmäkol a absorboval chuť cesnaku a cibule. Potom pridajte paradajkový pretlak a dobre premiešajte. 
 - Pridajte papriku a zmiešajte so zvyškom ingrediencií. Potom pridajte poriadnu dávku bieleho vína, aby ste získali nádych vyváženej kyslosti. Ochuťte rascou a čiernym korením a pár minút povarte, aby sa chute úplne prepojili a zvýraznila sa chuť paradajok a baklažánu.
 - Pridajte 300 g ryže SOS Classic a dobre premiešajte.
 - Potom pridajte 650 ml horúcej vody alebo zeleninového vývaru, aby sa chuť ešte viac zvýraznila. Premiešajte a priveďte do varu. Pridajte štipku soli a varte na miernom ohni 11-13 minút, kým sa ryža neuvarí a neabsorbuje väčšinu tekutiny.
 - Kým sa ryža varí, nakrájajte si niekoľko plátkov baklažánu, obaľte ich v pomletých ovsených vločkách, aby mali chrumkavý nádych, a opečte ich na panvici s trochou oleja do zlatista.
 - Táto chrumkavá textúra dodá konečnému jedlu kontrast. Vyprážané plátky si nechajte na ozdobenie na konci, čím získate vizuálnu príťažlivosť a extra textúru.
 - Keď je ryža hotová, nechajte ju pár minút odpočívať mimo tepla, aby sa chute ustálili a štruktúra stabilizovala. Na servírovanie položte opečené plátky baklažánu na ryžu, pridajte čerstvé cherry paradajky a štipku oregana, aby ste získali konečný nádych sviežosti a farby.