Ryža

Rýchla ryža s rozmarínom, sušenými paradajkami a opečeným tofu

Autor receptu: ryzasos

Rýchla ryža s rozmarínom, sušenými paradajkami a opečeným tofu je recept, na ktorý potrebujete iba zopár minút času a minimum surovín.* Ak náhodou rozmarín práve doma nemáte, poslúžia vám k príprave aj iné čerstvé bylinky, no hlavne nimi v tomto recepte netreba šetriť. Určite recept skúste, toto bezmäsité jedlo s tofu a ryžou je výborné!

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu dobre prepláchneme a v menšom hrnci ju zalejeme 250 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli, umyté lístky rozmarínu a varíme ju prikrytú na slabom plameni približne 13 minút.
  2. Kým sa ryža varí, na panvici na rozpálenom oleji (1 lyžici) orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  3. Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku a na malé kocky nakrájané tofu.
  4. Za občasného premiešania tofu restujeme na silnom plameni (približne 2 minúty).
  5. Potom tofu opekáme ešte približne 2 minúty na miernom plameni s tým, že ho občas premiešame.
  6. Keď sa ryža dovarí, vmiešame do nej nadrobno nakrájané sušené paradajky.
  7. Uvarenú ryžu servírujeme s opečeným tofu a jedlo ešte na záver pokvapkáme zvyšnou lyžicou kvalitného olivového oleja.