Ryža
Rýchla ryža s rozmarínom, sušenými paradajkami a opečeným tofu
Autor receptu: ryzasos
Rýchla ryža s rozmarínom, sušenými paradajkami a opečeným tofu je recept, na ktorý potrebujete iba zopár minút času a
minimum surovín.* Ak náhodou rozmarín práve doma nemáte, poslúžia vám k príprave aj iné čerstvé bylinky, no hlavne nimi v
tomto recepte netreba šetriť. Určite recept skúste, toto bezmäsité jedlo s tofu a ryžou je výborné!
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu dobre prepláchneme a v menšom hrnci ju zalejeme 250 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli, umyté lístky rozmarínu a varíme ju prikrytú na slabom plameni približne 13 minút.
- Kým sa ryža varí, na panvici na rozpálenom oleji (1 lyžici) orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku a na malé kocky nakrájané tofu.
- Za občasného premiešania tofu restujeme na silnom plameni (približne 2 minúty).
- Potom tofu opekáme ešte približne 2 minúty na miernom plameni s tým, že ho občas premiešame.
- Keď sa ryža dovarí, vmiešame do nej nadrobno nakrájané sušené paradajky.
- Uvarenú ryžu servírujeme s opečeným tofu a jedlo ešte na záver pokvapkáme zvyšnou lyžicou kvalitného olivového oleja.