Rybací šalát

Rybací šalát s cuketou (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Treba spotrebovať úrodu cukiet. Tak som spravil takýto šalát.

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistenú cuketu, mrkvu a kapiu nakrájame na malé kúsky asi 1 cm a menšie.
  2. Do hrnca dáme všetko na varenie zeleniny a rozvaríme. Potom pridáme mrkvu, kapiu a cuketu, varíme pol hodiny. Po tej dobe prelejeme cez sito a necháme vychladnúť. Vyberieme koreniny.
  3. Počas varenia nakrájame ryby na 2 cm kusy a cibuľu krájame na drobno. Nálev zo zavináčov prilejeme k vareniu na zeleninu.
  4. Vychladnutú zeleninu dáme do väčšej misy pridáme cibuľu, ryby, hrášok, majonézu, jogurt, worchester omáčku, horčicu a čili omáčku. Zľahka to premiešame, aby sme nerozbili rybu. Ak by to bolo moc husté, tak pridáme pár lyžíc nálevu zo zeleniny.
  5. Ak by to bolo malo slané, tak trochu osolíme, ale opatrne, lebo po odstátí šalátu soľ sa zvýrazni a aj celý šalát ešte zhustne. Takže to dáme postáť do chladu na 12 hodín. Vyčkajte oplatí sa vydržať. Potom už môžete nakladať takúto dobrotu.