Rybací šalát
Rybací šalát s cuketou (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Treba spotrebovať úrodu cukiet. Tak som spravil takýto šalát.
5 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú cuketu, mrkvu a kapiu nakrájame na malé kúsky asi 1 cm a menšie.
- Do hrnca dáme všetko na varenie zeleniny a rozvaríme. Potom pridáme mrkvu, kapiu a cuketu, varíme pol hodiny. Po tej dobe prelejeme cez sito a necháme vychladnúť. Vyberieme koreniny.
- Počas varenia nakrájame ryby na 2 cm kusy a cibuľu krájame na drobno. Nálev zo zavináčov prilejeme k vareniu na zeleninu.
- Vychladnutú zeleninu dáme do väčšej misy pridáme cibuľu, ryby, hrášok, majonézu, jogurt, worchester omáčku, horčicu a čili omáčku. Zľahka to premiešame, aby sme nerozbili rybu. Ak by to bolo moc husté, tak pridáme pár lyžíc nálevu zo zeleniny.
- Ak by to bolo malo slané, tak trochu osolíme, ale opatrne, lebo po odstátí šalátu soľ sa zvýrazni a aj celý šalát ešte zhustne. Takže to dáme postáť do chladu na 12 hodín. Vyčkajte oplatí sa vydržať. Potom už môžete nakladať takúto dobrotu.