Rozkvitnutá vyprážaná cibuľa s pažítkovým dipom
Ľuboš Galbavý a Silvia Varačková
z reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 5. marca 2020
z reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 5. marca 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 ks väčšia |
|
podľa potreby |
|
1-2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
Dip: | |
1 bal. |
|
nasekaná |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cibuľu očistíme a nakrojíme na mesiačiky, ale nesmieme porušiť jej koreňovú časť. Narezanú cibuľu poriadne posypeme múkou zmiešanou s koreninami podľa chuti, dobre vymáčame v rozšľahanom osolenom vajíčku a znova obalíme v ochutenej múke.
- 2
Vo väčšom hrnčeku rozohrejeme olej, v ktorom obalenú cibuľu zo všetkých strán vypražíme.
- 3
Podávame s dipom z jogurtu, pažítky a zo soli.
Tiež cibuľa:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu