Kuracia stehno

Rolované kuracie stehno s klobásovou plnkou, šúľancami a tymianovou emulziou

Autor receptu: redakcia

2
porcie

Suroviny

Postup

  1. Klobásu a slaninu pomelieme. Kuracie stehná rozprestieme, každé naplníme klobásovo–slaninovou zmesou, zrolujeme, zvrchu jemne osolíme, okoreníme. Roládky zabalíme do potravinovej fólie, zavákuujeme a varíme vo vodnom kúpeli pri teplote 65 stupňov asi 90 minút. (Alternatíva: Roládky dáme v uzatvorenej nádobe dusiť do rúry.) Potom roládky opečieme na panvici s olejom dochrumkava.
  2. Z uvarených zemiakov, múky, krupice a vajíčka ručne vymiesime kompaktné cesto, z ktorého vytvarujeme šúľance. Varíme ich v osolenej vode asi 20 minút.
  3. Vývar necháme zovrieť, pridáme lístky tymianu a postupne ponorným mixérom vmiešavame kocky studeného masla. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Do emulzie vložíme uvarené šúľance, servírujeme s rolovaným kuracím stehnom. Na záver môžeme dozdobiť slaninovým čipsom a bylinkami.