Slaný kapustový koláč

Roládky s kyslou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Kyslá kapusta je zdravou a často používanou potravinou.* Nezostala som len pri klasických haluškách a segediňáku, ale používam ju aj na iný účel. Tento recept som našla snáď pred 30 rokmi v časopise a stále chutí :)

4-6
porcie
20 (+ kysnutie) minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Droždie rozmiešame v mlieku a spolu s ostatnými prísadami vypracujeme cesto. Necháme ho 20 minút kysnúť.
  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme mletú papriku, vyžmýkanú kyslú kapustu, korenie a soľ. Podusíme 10 minút a necháme vychladnúť.
  3. Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik asi 1 cm hrubý a dlhý cca 35 cm.
  4. Rozložíme naň kyslú kapustu.
  5. Stočíme do rolády na narežeme na 7-8 kúskov. Do vymastenej tortovej formy dáme do stredu 1 kúsok reznou stranou dolu a okolo neho poukladáme zvyšné tak, aby medzi nimi boli menšie medzierky. Necháme 20 minút kysnúť.
  6. V smotane rozmiešame vajce, korenie a soľ a nalejeme na roládky tak, aby sa smotana dostala aj do medzier. Rozotierame lyžicou.
  7. Pečieme v rúre na 180 °C asi 40 minút.
  8. Vyberieme z rúry a formy.
  9. Krájame ako tortu. Podávame teplé.