Slaný kapustový koláč
Roládky s kyslou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Kyslá kapusta je zdravou a často používanou potravinou.* Nezostala som len pri klasických haluškách a segediňáku, ale používam ju aj na iný účel. Tento recept som našla snáď pred 30 rokmi v časopise a stále chutí :)
|
4-6 porcie |
20 (+ kysnutie) minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Droždie rozmiešame v mlieku a spolu s ostatnými prísadami vypracujeme cesto. Necháme ho 20 minút kysnúť.
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme mletú papriku, vyžmýkanú kyslú kapustu, korenie a soľ. Podusíme 10 minút a necháme vychladnúť.
- Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik asi 1 cm hrubý a dlhý cca 35 cm.
- Rozložíme naň kyslú kapustu.
- Stočíme do rolády na narežeme na 7-8 kúskov.
Do vymastenej tortovej formy dáme do stredu 1 kúsok reznou stranou dolu a okolo neho poukladáme zvyšné tak, aby medzi nimi boli menšie medzierky. Necháme 20 minút kysnúť.
- V smotane rozmiešame vajce, korenie a soľ a nalejeme na roládky tak, aby sa smotana dostala aj do medzier. Rozotierame lyžicou.
- Pečieme v rúre na 180 °C asi 40 minút.
- Vyberieme z rúry a formy.
- Krájame ako tortu. Podávame teplé.