Roláda z lososa, zubáča a špenátu
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa.
Z lososa pripravíme steak, ktorý osolíme, jemne okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Z filety zubáča pripravíme penu vymiešaním ponorným mixérom s pridaním vajíčka, polovice smotany, koňaku a soli podľa chuti.
- Listový špenát sparíme, rozložíme na fóliu a natrieme penou, na ktorú položíme steak z lososa. Pomocou fólie potom spravíme špenátový balíček, ktorý pečieme na vymastenej forme vo vyhriatej rúre 8–10 minút pri teplote 180 oC.
- Medzitým, ako pečieme steak v rúre, pripravíme zo zvyšku masla, šalotky a múky svetlú zápražku, ktorú zalejeme vínom a smotanou. Po miernom varení omáčku napeníme ponorným mixérom. Dochutíme ju soľou, korením a kvapkou citróna, potom vložíme kaviár. Takto pripravenú napenenú omáčku prelejeme cez nakrájaný lososový steak a podávame.
|