Roláda z lososa, zubáča a špenátu

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa. Z lososa pripravíme steak, ktorý osolíme, jemne okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Z filety zubáča pripravíme penu vymiešaním ponorným mixérom s pridaním vajíčka, polovice smotany, koňaku a soli podľa chuti.
  2. Listový špenát sparíme, rozložíme na fóliu a natrieme penou, na ktorú položíme steak z lososa. Pomocou fólie potom spravíme špenátový balíček, ktorý pečieme na vymastenej forme vo vyhriatej rúre 8–10 minút pri teplote 180 oC.
  3. Medzitým, ako pečieme steak v rúre, pripravíme zo zvyšku masla, šalotky a múky svetlú zápražku, ktorú zalejeme vínom a smotanou. Po miernom varení omáčku napeníme ponorným mixérom. Dochutíme ju soľou, korením a kvapkou citróna, potom vložíme kaviár. Takto pripravenú napenenú omáčku prelejeme cez nakrájaný lososový steak a podávame.