Roláda z karé a zo zemiakov so zelerovým nákypom
Martina Mešková
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 20. februára 2019
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 20. februára 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g |
|
1,2 kg |
|
200 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
500 g |
|
250 ml |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Tretinu zemiakov uvaríme v šupke, očistíme, roztlačíme a zmiešame s opraženou pokrájanou slaninu.
- 2
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme a naplníme zemiakovou zmesou. Zvinieme do rolády, spojíme špáradlom, sprudka opečieme a vyberieme. Na výpeku opražíme cibuľku, mäso vložíme na cibuľu a podlejeme. Dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, roládky vyberieme a odstránime špáradlá. Šťavu zahustíme opraženou múkou a dochutíme.
- 3
Zvyšné očistené zemiaky a zeler nakrájame na plátky, zmiešame so smotanou a posolíme. Dáme na vymastený plech a pečieme asi 50 minút. Po upečení necháme odpočívať ešte asi 10 minút a pokrájame na porcie.
Tiež bravčová roláda:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu