Bravčová roláda
Bravčová roláda

Roláda z karé a zo zemiakov so zelerovým nákypom

Martina Mešková
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 20. februára 2019
Roláda z karé a zo zemiakov so zelerovým nákypom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
70 minút
príprava

Suroviny

600 g
1,2 kg
200 g
150 g
150 g
500 g
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tretinu zemiakov uvaríme v šupke, očistíme, roztlačíme a zmiešame s opraženou pokrájanou slaninu.

  2. 2

    Mäso nakrájame na plátky, naklepeme a naplníme zemiakovou zmesou. Zvinieme do rolády, spojíme špáradlom, sprudka opečieme a vyberieme. Na výpeku opražíme cibuľku, mäso vložíme na cibuľu a podlejeme. Dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, roládky vyberieme a odstránime špáradlá. Šťavu zahustíme opraženou múkou a dochutíme.

  3. 3

    Zvyšné očistené zemiaky a zeler nakrájame na plátky, zmiešame so smotanou a posolíme. Dáme na vymastený plech a pečieme asi 50 minút. Po upečení necháme odpočívať ešte asi 10 minút a pokrájame na porcie.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
V nedeľu som si tento recept vyskúšal.Závitky boli výborné,ale tie zemiaky s zelerom a smotanou boli veľmi chutné,a použijem ich ako prílohu aj k iným jedlám.