Roláda z karé a zo zemiakov so zelerovým nákypom

Martina Mešková
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 20. februára 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Roláda z karé a zo zemiakov so zelerovým nákypomFoto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií
70 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Tretinu zemiakov uvaríme v šupke, očistíme, roztlačíme a zmiešame s opraženou pokrájanou slaninu.

  2. 2

    Mäso nakrájame na plátky, naklepeme a naplníme zemiakovou zmesou. Zvinieme do rolády, spojíme špáradlom, sprudka opečieme a vyberieme. Na výpeku opražíme cibuľku, mäso vložíme na cibuľu a podlejeme. Dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, roládky vyberieme a odstránime špáradlá. Šťavu zahustíme opraženou múkou a dochutíme.

  3. 3

    Zvyšné očistené zemiaky a zeler nakrájame na plátky, zmiešame so smotanou a posolíme. Dáme na vymastený plech a pečieme asi 50 minút. Po upečení necháme odpočívať ešte asi 10 minút a pokrájame na porcie.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist