Husacie rizoto

Rizoto z husacích drobkov

Autor receptu: redakcia

4
porcie
140 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z husi vyberieme vnútornosti. Sadlo na škvarky (kožu s podkožným tukom) pokrájame na kocky. Umyjeme, osolíme, dáme do hrnca, podlejeme vodou, a pod pokrievkou varíme asi 30 až 45 minút, potom odokryjeme a dopekáme vo vlastnej masti.
  2. Do hrnca dáme očistenú koreňovú zeleninu a drobky z husi, pridáme zrnká nového aj čierneho korenia, bobkový list, soľ a vodu. Varíme ako polievku. Potom vyberieme uvarenú zeleninu, nakrájame na kocky, mäso oberieme z kostí, puchor (žalúdok) a srdce pokrájame na malé kúsky.
  3. Ryžu uvaríme s podusenou cibuľou. Pridáme k nej pokrájanú uvarenú zeleninu, pokrájané drobky, obraté mäso, dochutíme soľou a korením. Pridáme aj nasekanú petržlenovú vňať a výpek z oškvarkov. Všetko premiešame. Podávame napríklad s červeným kapustovým šalátom, kyslými uhorkami, prípadne inou zaváraninou.