Rizoto s kuracím mäsom, mrkvou a so šampiňónmi
porcie
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
200 g vykostené |
|
100 g |
|
cca 50 g |
|
1 PL |
|
2 strúčiky |
|
|
|
1 l |
|
200 ml |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Očistený cesnak nakrájame nadrobno, cibuľku umyjeme a krájame na kolieska, mrkvu nastrúhame na hrubšie rezance, umyté očistené stehná si nakrájame na drobné kúsky, ako aj šampiňóny. Odložíme si pár väčších kúskov mäsa, ktoré nakoniec opražíme.
- 2
Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku, postupne pridáme cesnak, mrkvu, kuracie mäso, ryžu ( ktorú nepremývam ) všetko spolu restujeme a až nakoniec pridáme šampiňóny, soľ, korenie a zalejeme vínom, ktoré necháme povariť, aby sa vyparil alkohol.
- 3
Stíšime plameň a postupne prilievame horúci vývar, až ho ryža všetok absorbuje a opäť prilejeme vývar... Opakujeme postup, kým nie je ryža alt dente. Nakoniec vmiešame do rizota parmezán a primiešame maslo ( už nevaríme ). Nakoniec si osmahneme kúsky mäsa, čo sme si odložili a môžeme servírovať...
Tiež kuracie rizoto:
Ďalšie recepty:
- 2
Rizoto môžem na všetky spôsoby, či Talianske, alebo naše klasické Slovenské....a k tomu uhorkový šalátik...