Foto: jany1976
Rizoto zjem na všetky spôsoby z mäsa hovädzieho, bravčového, kuracieho i morčacieho a hlavne s pridanou zeleninkou. Robievam aj obyčajné zeleninové - stačí Zobraziť celý popisRizoto zjem na všetky spôsoby z mäsa hovädzieho, bravčového, kuracieho i morčacieho a hlavne s pridanou zeleninkou. Robievam aj obyčajné zeleninové - stačí mi navrch postrúhať syr . 🙂😋🌹
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 lyžica |
|
|
|
|
|
|
|
1 ks čerstvá |
|
1 ks |
|
150 g sterilizovaný |
|
150 g sterilizovaná |
|
(alebo masť) |
|
250 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Na oleji alebo masti orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak, mäso a mrkvu.
- 2
Pridáme mletú papriku, soľ, korenie, rascu a trochu vody. Dusíme.
- 3
Keď je mäso polomäkké, prihodíme nakrájanú papriku a paradajku.
- 4
Nakoniec pridáme sterilizovaný hrášok a kukuricu a prevaríme.
- 5
Na záver všetko zmiešame s ryžou uvarenou v slanej vode a navrch nastrúhame tvrdý syr.
- 6
Dobrú chuť 🙂
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ešte som tak nerobila, ďakujem vyskúšam.🌹🌹🌹
Hovädzie predné, mäso na guláš. Robievam aj z uvareného mäsa z polievky a potom do nej spravím pečeňové halušky.😋
Ďakujem pekne. Aj ja mám rada čalamádu alebo kyslé uhorky.🙂🌹😋
Hovorí sa tomu tuším nožina. Ja tiež neovládam názvy tých častí mäsa. Vypýtam si od mäsiara mäso na guláš. Na polievku poznám mäso už na vzhľad. Veď tu nepíšem recept do knihy, nie som vyučená kuchárka. Niekto si dá do rizota chudé stehno... 🙂🌹🌹
Ja kupujem drahé hovädzie mäso párkrát do roka, takže názov si pozriem na internete, keď budem písať recept.🙂🌹🌹🌹