Restovaná ryža

Restovaná karí ryža s ananásom

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Máte chuť na exotiku? Skúste toto jednoduché bezmäsité jedlo s ryžou na thajský spôsob, ktoré si pripravíte behom pár minút.* Restovaná ryža s ananásom v sebe spája samé chutné suroviny, ktoré spolu vytvárajú zaujímavú chuť. Restovanú ryžu som pripravovala s jazmínovou ryžou SOS, ktorá jedlu dodala autentickú chuť a nádherne ho prevoňala.

3
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu prepláchneme, zalejeme 500 ml vody, osolíme a uvaríme do mäkka.
  2. Uvarenú ryžu necháme úplne vychladnúť, ideálne ju dáme aspoň na 30 minút do chladničky.
  3. Potom ju zmiešame s olivovým olejom, prípadne roztopeným maslom.
  4. Ryžu dáme do rozpáleného woku a 3 minúty ju restujeme na silnom plameni.
  5. Pridáme aj kúsky ananásu, hrášok, nastrúhanú mrkvu, prelisované strúčiky cesnaku, kari korenie, sójovú omáčku, brusnice a sezam.
  6. Zmes restujeme na silnom plameni približne 7 minút.
  7. Napokon pridáme aj nasekaný pór, kúsky petržlenovej vňate alebo koriandru, premiešame a jedlo podávame teplé.