Restovaná ryža
Restovaná karí ryža s ananásom
Autor receptu: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Máte chuť na exotiku? Skúste toto jednoduché bezmäsité jedlo s ryžou na thajský spôsob, ktoré si pripravíte behom pár minút.*
Restovaná ryža s ananásom v sebe spája samé chutné suroviny, ktoré spolu vytvárajú zaujímavú chuť.
Restovanú ryžu som pripravovala s jazmínovou ryžou SOS, ktorá jedlu dodala autentickú chuť a nádherne ho prevoňala.
3 porcie |
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu prepláchneme, zalejeme 500 ml vody, osolíme a uvaríme do mäkka.
- Uvarenú ryžu necháme úplne vychladnúť, ideálne ju dáme aspoň na 30 minút do chladničky.
- Potom ju zmiešame s olivovým olejom, prípadne roztopeným maslom.
- Ryžu dáme do rozpáleného woku a 3 minúty ju restujeme na silnom plameni.
- Pridáme aj kúsky ananásu, hrášok, nastrúhanú mrkvu, prelisované strúčiky cesnaku, kari korenie, sójovú omáčku, brusnice a sezam.
- Zmes restujeme na silnom plameni približne 7 minút.
- Napokon pridáme aj nasekaný pór, kúsky petržlenovej vňate alebo koriandru, premiešame a jedlo podávame teplé.