Ravioli s hríbovo-tekvicovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Najskôr upečieme tekvicu. Na plech naukladáme nasekanú tekvicu spolu s hrubozrnnou soľou, korením, rozmarínom a cesnakom, pokvapkáme olejom a pečieme domäkka pri teplote 180 °C. Z upečenej tekvice vyberieme rozmarín a rozmixujeme s ricottou a 50 g masla.
- Do múky urobíme jamku a rozbijeme do nej vajcia, dobre osolíme a pokvapkáme trochou vody. Začneme od stredu miešať vajíčka s múkou, aby sa na vajcia postupne nabaľovala múka. Podľa potreby pridávame vodu. Cesto zabalíme do fólie a necháme odpočinúť asi hodinu v chladničke.
- V strojčeku na cestoviny z cesta urobíme pláty alebo použijeme valček. Plníme pripravenou tekvicovou plnkou – asi 4 cm od seba, prikryjeme druhým plátom, okraje potrieme rozšľahaným vajcom, prstami stlačíme a nakrájame ostrôžkou. Ravioli varíme vo vriacej vode asi 3 minúty. Na masle opečieme hríbiky, osolíme, zmiešame spolu s uvarenými raviolami. Podávame s plátkami parmezánu.
|