Ratatouille
Ratatouille
Autor receptu: antaly
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup- Zeleninu - cuketu, baklažán, cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenšie kolieska.
- Do sekáčika dáme lúpané paradajky z konzervy, cesnak, čerstvú bazalku a tymian a všetko rozmixujeme na kašovitú zmes.
- Na dno zapekacej misy rovnomerne dáme rozmixovanú zmes a na ňu začneme striedavo ukladať kolieska zeleniny kým všetky neminieme.
- Vrch pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a môžeme ešte posypať sušenými bylinkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 45 minút.
- Servírujeme ako samostatné jedlo s opečenou bagetou alebo ako prílohu k mäsu, k rybám.
|