Ratatouille

Ratatouille

Autor receptu: antaly

20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu - cuketu, baklažán, cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenšie kolieska.
  2. Do sekáčika dáme lúpané paradajky z konzervy, cesnak, čerstvú bazalku a tymian a všetko rozmixujeme na kašovitú zmes.
  3. Na dno zapekacej misy rovnomerne dáme rozmixovanú zmes a na ňu začneme striedavo ukladať kolieska zeleniny kým všetky neminieme.
  4. Vrch pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a môžeme ešte posypať sušenými bylinkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 45 minút.
  5. Servírujeme ako samostatné jedlo s opečenou bagetou alebo ako prílohu k mäsu, k rybám.